Κάτι περιμένουν στη Σουηδία - Περίεργες οδηγίες στους πολίτες για να ανταπεξέλθουν μόνοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3 μηνών

Freepen.gr - Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η σουηδική κυβέρνηση δημοσίευσε ήσυχα ένα έγγραφο με τίτλο «Ανθεκτικότητα». Αρχικά, η απαίτηση ήταν να προετοιμαστούν οι άνθρωποι για 3 ημέρες χωρίς βοήθεια, αλλά φαίνεται ότι ήταν ένα μικρό βήμα αναφέρει η Daisy Luther σε άρθρο της στο  theorganicprepper.com

Η ίδια η κυβέρνηση επιθυμεί να προετοιμαστεί για μια αστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας 3 μηνών και παροτρύνει τους πολίτες να αναλάβουν και την ευθύνη.

«Σας κάνει πραγματικά να αναρωτιέσαι τι είναι το μέλλον, έτσι δεν είναι;» σημειώνει η αρθρογράφος.

Μια δημοσίευση που ονομάζεται SVT ανέφερε σήμερα:

"Επειδή έχουμε την κατάσταση της πολιτικής ασφάλειας που έχουμε σήμερα, λέμε ότι θα κάνουμε τον προγραμματισμό μας σε κυβερνητικό επίπεδο να αντιμετωπισθεί μια κρίση ασφάλειας για τρεις μήνες", λέει η Eva-Lena Fjällström, Αναπληρωτής Διευθυντής του Κομητειακού Διοικητικού Συμβουλίου στο Västerbotten.

Προηγουμένως, έχει ειπωθεί ότι οι πολίτες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν περίπτωση κρίσης για τρεις ημέρες. Τώρα έχει παραταθεί το διάστημα αυτό σε μία εβδομάδα.

"Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μπορείτε να διαχειριστείτε τον εαυτό σας. Η κοινωνία έχει αλλάξει και είναι ευάλωτη και πολύπλοκη με πολλές εξαρτήσεις. Μπορεί εύκολα να προκύψει μια διαταραχή, οπότε πρέπει να διαχειριστούμε τους εαυτούς μας», λέει η Eva-Lena Fjällström.

Η ίδια δημοσίευση παρείχε οδηγίες βίντεο για τη δημιουργία ενός «κουτιού κρίσης».
Η σουηδική κυβέρνηση παροτρύνει επίσης τους νέους να προετοιμαστούν καλύτερα.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι, τον περασμένο Νοέμβριο, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο που εισήγαγε την ιδέα της ετοιμότητας και απευθύνθηκε σε άτομα ηλικίας 18 ετών. (Θα πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε αν αυτό είναι μια απαλή ώθηση προς ένα πιθανό σχέδιο;) Αναφέρθηκε σε μια μελέτη που έγινε για να μετρηθεί το επίπεδο ετοιμότητας των νέων της χώρας

"Για να ενισχυθεί η ετοιμότητα της Σουηδίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, είναι σημαντικό να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Ως εκ τούτου, είναι ευχάριστο το γεγονός ότι σχεδόν εννέα στους δέκα 18χρονοι πιστεύουν ότι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τον εαυτό τους και τους συγγενείς τους σε μια κρίση", λέει ο Nils Svartz, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της MSB.

Παρ 'όλα αυτά, η έρευνα δείχνει ότι πολλοί νέοι άνθρωποι δεν είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Μόνο ένας στους τρεις έχει νερό για τρεις ημέρες και ακόμη λιγότεροι έχουν προετοιμαστεί να επικοινωνούν και να λαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες από το ραδιόφωνο εάν σταματήσει η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail