Ποιος έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο

WikiImages - pixabay
Freepen.gr - Επί του παρόντος υπάρχουν περίπου 14.555 πυρηνικές κεφαλές στα χέρια μόλις εννέα χωρών. Στην κορυφή της λίστας, όπως συντάχθηκε από την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (FAS), βρίσκονται η Ρωσία και οι Η.Π.Α. 

Με ένα συνδυασμένο οπλοστάσιο άνω των 13.000 για τις δύο χώρες από τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου υπάρχει μια σαφής διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες. Μέχρι στιγμής οι δύο χώρες έχουν σε εξέλιξη προγράμματα αφοπλισμού ώστε πάνω από 5.000 είναι εκτός επιχειρησιακής χρήσης και αναμένουν διάλυση.

Στην ομιλία του Kim Jong-un για το νέο έτος, ισχυρίστηκε ότι οι πυρηνικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας είναι πλέον "ολοκληρωμένες", δηλώνοντας ότι το πυρηνικό κουμπί εκτόξευσης είναι πάντοτε στη διάθεσή του. 

Το FAS εκτιμά πράγματι ότι η χώρα διαθέτει μεταξύ 10 και 20 πυρηνικών κεφαλών. Απαντώντας στην αξίωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τράμπ εκτοξεύτηκε, επισημαίνοντας ότι το κουμπί του είναι "πολύ μεγαλύτερο και πιο ισχυρό" - κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, όπως δείχνουν τα infographic που ετοίμασε ο Martin Armstrong για το statista.com.

Επίσης βλέπουμε ότι η Γαλλία διαθέτει 300 κεφαλές, η Κίνα 270, η Βρετανία 215, το Πακιστάν 140, ακολουθεί η Ινδία με 130 και έπονται το Ισραήλ με τη Βόρεια Κορέα με 80 και 20 κεφαλές αντίστοιχα.

Πηγή infographic: statista.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail