Θαυμαστό γεγονός στη Συρία - Μήνυμα του Ορθόδοξου Ελληνισμού από τα βάθη των αιώνων ήρθε στην επιφάνεια στη Χάμα μέσα στις φλόγες του πολέμου!

Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια μιας τακτικής εκσκαφής αποναρκοθέτησης το Συριακό Σώμα Μηχανικών βρήκε μια περίεργη πλάκα με υλικό κάτω από τη γη. Μετά από μια προσεκτική εκσκαφή οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν εκστασιασμένοι ένα αρχαίο ελληνικό μωσαϊκό πάτωμα. 

Όπως αναφέρει το al-sura.com έγινε αμέσως επικοινωνία με τις αρχές της Αρχαιολογίας της Συρίας και άρχισε η διαδικασία επαγγελματικής ανασκαφής. Οι Σύριοι μηχανικοί εντυπωσιάστηκαν που τέτοια κομμάτια ανθρώπινης ιστορίας είχαν επιζήσει στην ύπαιθρο της πόλης της Hama, η οποία αντιμετώπισε βαριές μάχες μεταξύ της κυβέρνησης της Συρίας και των τρομοκρατών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Uqayribat, ανατολικά της Salamiyah που αποτελούσε ισλαμιστικό προπύργιο.
Η ανακάλυψη ώθησε τις τοπικές αρχές να δημιουργήσουν μεγαλύτερες γραμμές επικοινωνίας με τις αρχαιολογικές διοικήσεις στη συριακή κυβέρνηση. Τα δάπεδα έχουν αρχίσει να μεταφράζονται από τους Σύριους και μεταφέρονται σε αρχαιολογικά εργαστήρια για να καθαρισθούν και να μεταφρασθούν κομμάτι - κομμάτι. Πρόσθετα κομμάτια πρόκειται να διερευνηθούν για να αποκτήσουν πλήρη εικόνα στο πάτωμα.


Οι μεταφράσεις έχουν αρχίσει στις δομές και έχουν αποκαλύψει τη σύνδεση με τον Άγιο Αλέξανδρο και τον «πιο σεβαστό επίσκοπο Ευάγγέλο». Κάποιες από τις αρχικές πληροφορίες οδήγησαν στη μετάφραση της ελληνικής μετάφρασης στο κοινό.

 "ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΗΜΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΟΤΑΤΟΥ ΠΕΡΙ ΚΑΜΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΛΑΒΕΣΤΑΤΟΥ ΕΥΑΝΓΕΛΛΟΥ ΕΥΞΑΜΕΝ''

Η αναφορά σε θρησκευτικές προσωπικότητες οδηγεί σε υποθέσεις ότι το σημείο μπορεί να αποτελούσε μέρος ενός μεγαλύτερου θρησκευτικού κτιρίου και ως εκ τούτου η περιοχή έχει γίνει αρχαιολογικός χώρος.  

Ορισμένα από τα γραπτά αναφέρονται στην Δόμνα, κόρη του Θεοδοσίου του Μεγάλου, αυτοκράτορα της Νέας Ρώμης.

Ο Συριακός Στρατός συνεχίζει πολύ προσεκτικά την αποναρκοθέτηση της πρόσφατας απελευθερωθείσας περιοχής για να επιτρέψει περαιτέρω έρευνες των αρχαιολόγων.
 



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail