Μεγάλη κινητοποίηση του τουρκικού στρατού - Σημαντική δύναμη πυρός περικυκλώνει τους Κούρδους στην Αφρίν

Freepen.gr - Ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών οχημάτων αποστέλλεται στα συριακά σύνορα ως μέρος της προετοιμασίας για μια νέα επιχείρηση για την αποτροπή του σχηματισμού ενός κουρδικού διαδρόμου από τις κουρδικές πολιτοφυλακές που εδρεύουν στην Afrin της βορειοδυτικής Συρίας. 

Οι πηγές ασφαλείας, οι οποίες μίλησαν στη Dailysabah υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω περιορισμών στην ομιλία στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσαν ότι οι συνοδείες βαρέων όπλων, συμπεριλαμβανομένων πολλών αρμάτων μάχης, αποστέλλονται στα σύνορα της Συρίας στην νότια επαρχία Hatay της Τουρκίας, καθώς και σε θέσεις ασφαλείας στη συριακή επαρχία Idlib σε σημεία που βρίσκεται ο τουρκικός στρατός.

Το Σάββατο, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να πλήττουν αρκετούς στόχους του PYD στην περιοχή Afrin στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου.


Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σηματοδότησε μια στρατιωτική επιχείρηση στις ελεγχόμενες περιοχές του ΡΚΚ στη Συρία, λέγοντας την Κυριακή ότι η "Ασπίδα του Ευφράτη" θα συνεχίσει με μια επιχείρηση στην Αφρίν τις "ερχόμενες ημέρες".

Μιλώντας στο επαρχιακό συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party) στην κεντρική επαρχία Tokat, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να πολεμήσει εναντίον των "τρομοκρατών" του ΡΚΚ πέρα ​​από τα σύνορά της αλλά και εντός της χώρας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail