Ο πρίγκηπας αρνήθηκε να πληρώσει $ 6 δις και από το Ritz Carlton μεταφέρθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Freepen.gr - Ο πρίγκιπας Alwaleed Bin Talal μεταφέρθηκε στην ασφαλέστερη σαουδική φυλακή μετά την άρνησή του να πληρώσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια ως εγγύηση για την ελευθερία του στον πρίγκηπα Mohammed Bin Salman.

Ως εκ τούτου ολοκληρώθηκε η κράτησή του στο Ritz Carlton και μεταφέρθηκε στη φυλακή Al Ha'ir, νότια του Ριάντ.

Ο Alwaleed κρατείτο από τις 4 Νοεμβρίου, 2017, όπου περισσότεροι από 300 πρίγκιπες, υπουργοί και άλλες ελίτ συνελήφθησαν σε μια επιχείρηση "κατά της διαφθοράς".

Πηγές δήλωσαν στο Middle East Montior ότι περίπου 60 κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στη φυλακή με τις υψηλότερες εγγυήσεις στο Βασίλειο. Οι κρατούμενοι περιλαμβάνουν τον πρίγκηπα Al-Waleed Bin Talal ως Πρίγκιπα Τούρκι Μπιν Αμπντουλάχ και αρκετούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που αρνήθηκαν να κάνουν τις μεγάλες χρηματικές πληρωμές για την απελευθέρωσή τους.

Ο πρίγκιπας Alwaleed Bin Talal, ανιψιός του Σαουδικού Βασιλιά, αξίζει περισσότερα από 17 δισ. Δολάρια σύμφωνα με τη Forbes και κατέχει μετοχές στο Twitter, το Lyft και το Citigroup. Σύμφωνα με μια πηγή στην Daily Mail, ο πρίγκιπας του στέμματος είχε παρασύρει τον Alwaleed σε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας, καλώντας τον σε μια συνάντηση στο παλάτι του Al Yamamah, αλλά έστειλαν αξιωματικούς για να τον συλλάβουν τη νύχτα πριν τη συνάντηση.

«Ξαφνικά, στις 2.45πμ, όλοι οι φρουροί του αφοπλίστηκαν, οι βασιλικοί φρουροί της ΜΒS εισέβαλαν», είπε η πηγή.

«Τον τράβηξαν από το δικό του υπνοδωμάτιο με τις πιτζάμες του, του πέρασαν χειροπέδες, τον οδήγησαν στο πίσω μέρος ενός SUV και ανακρίθηκε σαν εγκληματίας.

«Μετά τους κρέμασαν ανάποδα, απλά για να στείλουν ένα μήνυμα»

Οι εξαφανισμένοι πρίγκιπες και οι υπόλοιποι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Riydah Ritz Carlton Hotel, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τους δόθηκε η επιλογή να αγοράσουν την ελευθερία τους, εγκαταλείποντας τα δισεκατομμύρια τους πετρελαϊκού πλούτου για τη ζωή τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail