Μήνυμα από το Υ/Β ARA San Juan πριν χαθεί: «Είμαστε στις Μαλβίνες, μας κυνηγούν ένα βρετανικό ελικόπτερο κι ένα χιλιανό πλοίο, έχουν συμβεί πολλά»

(Photo: AP)
Στρατής Μαζίδης

Η Jesica Medina, αδερφή του Roberto Daniel Medina, δήλωσε ότι έλαβε μήνυμα στο WhatsApp από τον αδελφό της, στο οποίο ανέφερε πως το χαμένο υποβρύχιο ARA San Juan δήλωσε ότι ήταν κοντά στα νησιά Φώκλαντ - περιοχές που διεκδικούν οι Βρετανοί, αλλά που η Αργεντινή αποκαλεί τους Μαλβίνες δημοσιεύει η mirror.co.uk και πολλές ακόμη διεθνείς ιστοσελίδες.

"Ήταν ένα παράξενο μήνυμα στο οποίο μας είπε ότι ένα βρετανικό ελικόπτερο και ένα χιλιανό πλοίο τους κυνηγούσε", δήλωσε η Medina:

"On Monday an English helicopter was looking for us, and yesterday the Chileans, there has been a lot going on"

Η κοπέλα είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι κι άλλοι συγγενείς μελών του πληρώματος έλαβαν παρόμοια μηνύματα. Δεν είχε πει στις αρχές για το μήνυμα νωρίτερα, εξήγησε, γιατί "δεν αισθάνθηκε ότι ήταν σε θέση".

Ωστόσο, το πράττει τώρα δημόσια, ώστε να μπορέσει να συμπεριληφθεί στην ομοσπονδιακή έρευνα με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό δικαστή Marta Yanez.

"Όλοι αισθανόμαστε ότι κρύβουν πράγματα από εμάς. Το Πολεμικό Ναυτικό μας βασάνισε ουσιαστικά με αυτή την κατάσταση που μας έκαναν να ζήσουμε », υποτάχθηκε η Μεντίνα.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας απέρριψε τα παραπάνω ως ανοησίες.

Εμείς θα υπενθυμίσουμε τι σημειώναμε στις:

26/11/2017 Εκτός από το Υ/Β ARA San Juan μήπως ξέρει κανείς που βρίσκεται ο αόρατος φονιάς HMS Audacious της Βρετανίας; καθώς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη ένας νέος ακήρυχτος πόλεμος στην περιοχή


Η όλη υπόθεση πάντως βρωμάει από μακριά και αυτό γιατί το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής ευθύς εξαρχής έχει τηρήσει μια αλλοπρόσαλη στάση, άλλοτε δίνοντας ελπίδες, άλλοτε όχι, άλλοτε υποστηρίζοντας μια εκδοχή, άλλοτε μιαν άλλη, μέχρι και ότι δεν είχε τορπίλες είπαν σε κάποια φάση. Τώρα μας είπαν ότι συνεθλίβη σε ελάχιστο χρόνο ρίχνοντας την ευθύνη σε γερμανικές εταιρείες και όλα αυτά με μία...λεπτομέρεια > Το υποβρύχιο δεν έχει βρεθεί.


Η Jesica Medina

  (Image: LA GACETA Salta /Youtube)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail