Αλέξη θα φωνάξεις στο Μέγαρο Μαξίμου και το μαθητή που ανέβηκε στο στύλο της ΔΕΗ να κρεμάσει την Ελληνική Σημαία;

Στρατής Μαζίδης

Πριν λίγο καιρό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε ένα παιδάκι από το Αφγανιστάν, που έχει λίγους μήνες στην Ελλάδα, δε μιλά (σχεδόν καθόλου) ελληνικά και τελικά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, ο κοινωνικός λειτουργός ανακοίνωσε ότι δε θα σήκωνε τη σημαία μετά από την κλήρωση.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός και ένα ολόκληρο σύστημα διαπίστωσαν ρατσιστές, "κάποιους που έκαναν λάθος και στέρησαν τη σημαία" από το 11χρονο παιδί, το οποίο ούτε ρώτησαν αν θέλει να σηκώνει μια ξένη σε αυτό σημαία και που μόνη του επιθυμία (και λογική) είναι να πάει στη Γερμανία να βρει τον πατέρα του.

Ταυτόχρονα ένας άλλος μαθητής από την Κρήτη, καλώς ή κακώς, ριψοκίνδυνα, ανέβηκε σε στύλο της ΔΕΗ να κρεμάσει την ελληνική σημαία που όπως διαβάζουμε απουσίαζε κι αυτή ανάμεσα σε αρκετά άλλα από το σχολείο.

Ένας άλλος Σολομός Σολομού στην εποχή των τάμπλετς, των κινητών και των κοινωνικών δικτύων. Ένα παιδί που σίγουρα θέλει όχι μόνο να κρατήσει την ελληνική σημαία αλλά και να την υψώσει. Αυτό όμως το παιδί τιμωρήθηκε ενώ απλά θα μπορούσε να ακούσει ένα καλό λόγο για τη γενναιότητά του με την ταυτόχρονη σημείωση του ρίσκου που ανέλαβε. Αν και τελικά στη ζωή ξεχωρίζουν όσοι τα αναλαμβάνουν.

Εν πάση περιπτώσει θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τα tweets, τις φωτογραφίες και τις ανταποκρίσεις από την κλήση του στο Μέγαρο Μαξίμου του νεαρού μαθητή, όπου ο πρωθυπουργός θα του χαρίσει μια ελληνική σημαία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail