Σκληρές αλήθειες από τη Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά στον ΟΗΕ - Έθεσε τα πράγματα στη σωστή βάση

Etereuti - pixabay
Freepen.gr - Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Εθνη, Κιμ Ιν Ριόνγκ υποστήριξε την ιδέα του παγκόσμιου πυρηνικού αφοπλισμού σημειώνοντας όμως ότι η Πιονγκγιάνγκ
θα διατηρήσει την πολιτική της όσο και οι ΗΠΑ δεν αφοπλίζονται.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας υποστηρίζει πάγια την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων και τις προσπάθειες για την αποπυρηνικοποίηση όλου του κόσμου, αλλά όσο οι ΗΠΑ, οι οποίες μόνιμα απειλούν και εκβιάζουν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας με τα πυρηνικά τους όπλα, απορρίπτουν τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, η ΛΔΚ δεν είναι σε θέση να ενταχθεί στη συνθήκη αυτή» ανέφερε ο Κιμ Ιν Ριόνγκ στην Επιτροπή Αφοπλισμού της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Ριονγκ υποστήριξε πως η κατοχή πυρηνικού οπλοστασίου και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων αποτελεί μέτρο αυτοάμυνας, διότι καμιά χώρα του κόσμου δεν έχει εκτεθεί σε μια τόσο ακραία και άμεση απειλή από πλευράς των ΗΠΑ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή και ο Ριονγκ έχει δίκιο. Είτε θα έχει δικαίωμα στα πυρηνικά ο καθένας, είτε θα υπάρξει πλήρης αφοπλισμός, που είναι η ασφαλέστερη λύση. Οι παρεμβατικές ΗΠΑ, ως η μόνη χώρα που έχει κάνει χρήση τέτοιου όπλου και έχοντας μεθοδεύσει πορτοκαλί επαναστάσεις και αραβικές ανοίξεις, δεν μπορεί να εμφανίζονται ως εγγυήτριες της ειρήνης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail