Μέσα στη γενικότερη πικρία, ο Θεός μας έστειλε τη Ναταλία

Του Στρατή Μαζίδη

Περίεργα νομοθετήματα που φέρνουν τα πάνω κάτω, μεθοδευμένες πλάγιες καταργήσεις εθίμων δεκαετιών, διατυπώσεις πρωτοφανών "προωθημένων" απόψεων για σειρά θεμάτων, προβολή μέσω της τηλεοράσης του πως να διαλύσουμε το σπίτι μας, να είμαστε ανεύθυνοι και να τινάξουμε στον αέρα την οικογένεια του φίλου ή της φίλης μας για ένα στοίχημα.

Από την άλλη μια Εκκλησία, η επί της γης στρατευομένη, να είναι απλά ανύπαρκτη σε επίπεδο ανώτερης ιεραρχίας με ορισμένες μόνο εξαιρέσεις. Και αναρωτιέσαι, μα που είναι πια αυτός ο Θεός; Δεν υπάρχει πουθενά; Δεν ενδιαφέρεται; Δε δίνει ένα σημάδι;

Ο Θεός βέβαια ημών των Χριστιανών, είναι λίγο περίεργος και ευαίσθητος. Δε θέλει να κάνουμε πράγματα με το ζόρι. Κόντρα όμως σε όλους και όλα έστειλε με το δικό του τρόπο, το δικό του μήνυμα. Έστειλε τη μέχρι προχθές Ναταλία, και πλέον Φεβρωνία.

Η Ναταλία απέδειξε με τη δική της "αναχώρηση" ότι αν εξωτερικά ήταν μια πολύ όμορφη κοπέλα, εσωτερικά μάλλον έκρυβε θησαυρούς ανεξερεύνητους αλλά τους κράτησε για Εκείνον. Και τι δε γράφτηκε για αυτήν τη γυναίκα όταν πριν κάποια χρόνια έκανε το πρώτο βήμα προς το να αφιερωθεί στο Θεό. Κάθε φορά που κάποιος πλησιάζει το Θεό αναρωτιώμαστε "γιατί να μας συμβεί αυτό" ή "αν τρελάθηκε" κ.ο.κ.

Η Ναταλία όμως δεν τρελάθηκε. Με κάποιο τρόπο είδε και αισθάνθηκε αυτό που εμείς δε θα μπορέσουμε. Και αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα του ότι υπάρχουν άγιοι στις ημέρες μας. Άλλωστε τι σημαίνει άγιος; Σύμφωνα με την Αποκάλυψη, ο άγιος είναι ο αξιόπιστος. Η Ναταλία λοιπόν μέχρι τώρα αποδεικνύεται αξιόπιστη.

Το να απαρνηθεί τους "δρόμους" που της είχαν διάπλατα ανοίξει και μια εύκολη ζωή, ήταν το μήνυμα της Ναταλίας ακούγοντας το "όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι". Η Ναταλία ήθελε και έπεισε για αυτό ώστε να λάβει τη μοναχική κούρα.

Ο Χριστός υπήρξε πάντα λακωνικός στις απαντήσεις του όταν Τον προκαλούσαν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι. Με μια φράση τους αποστόμωνε. Αυτό έκανε και τώρα σε πείσμα των καιρών και σε μια Ελλάδα που αποστασιοποιείται από Αυτόν. Μας έδωσε το παράδειγμα της Ναταλίας, το παράδειγμα του άλλου δρόμου κόντρα στο ρεύμα της εποχής. Διότι ο Θεός των Χριστιανών ήταν πάντα ένας αληθινός επαναστάτης πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα των καιρών και τους άρχοντες του κόσμου.

Καλό αγώνα Φεβρωνία και στα μεγάλα αθλήματα που πλέον δίνεις ως νύφη του Χριστού, να μνημονεύεις κι εμάς που προσπαθούμε να μείνουμε όρθιοι αλλά δεν τα καταφέρνουμε γιατί σπάμε τα γόνατά μας διαρκώς...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail