Έξαλλος ο Ασαντ με τους Τούρκους: Τσακιστείτε και φύγετε τώρα από τη Συρία - Μας κάνετε επίθεση και συνεργάζεστε με τρομοκράτες

Freepen.gr - "Η Συρία καταδικάζει με τον πιο δυνατό τρόπο την εισβολή των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στην επαρχία Idleb, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί μια κραυγαλέα επίθεση εναντίον της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, είπε μια πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας το Σάββατο  στο κρατικό πρακτορείο SANA.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η τουρκική επίθεση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχει συμφωνηθεί από τα κράτη εγγυητές κατά τον τελευταίο γύρο συνομιλιών στην Αστάνα, τονίζοντας ότι η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί με τις διατάξεις της δήλωσης της Αστάνα.

Σημείωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην επαρχία Idleb συνοδευόμενα από τρομοκράτες της Jabhat a-Nusra που δείχνουν σαφώς τη στενή σχέση μεταξύ του τουρκικού καθεστώτος και των τρομοκρατικών ομάδων, θέμα που η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει περισσότερη προσοχή και να λάβει σθεναρή στάση προκειμένου να υποχρεώσει την Τουρκία να τερματίσει την υποστήριξή της στην τρομοκρατία, η οποία κατάφερε να αποβάλει το αίμα του συριακού λαού και να αποσταθεροποιήσει την περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο.

Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας απαιτεί άμεση και άνευ όρων απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τα σύνορα της Συρίας, τονίζοντας ότι η τουρκική καταστροφική επιθετικότητα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail