Άλλες δύο σημαντικές προσθήκες για την Αίγυπτο - Οι Φαραώ θωρακίζουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο

ENS El Fateh and S42 berthing at Alexandria naval base. Photo: Egyptian defense ministry
Freepen.gr - Συνεχίζονται οι αφίξεις στην Αίγυπτο η οποία ενισχύεται ποικιλοτρόπως και από διαφορετικούς προμηθευτές κάνοντας υψηλού επιπέδου αντίστοιχη διπλωματία. Μετά τα ελικοπτεροφόρα Μιστάλ, τα ολλανδικά υποβρύχια και τα ρωσικά MiG-29, η συνέχεια δόθηκε στη ναυτική βάση της Αλεξάνδρειας.

Οι τελευταίες δύο προσθήκες στο στόλο του Αιγυπτιακού Ναυτικού έφτασαν στην κεντρική ναυτική βάση της χώρας στις 18 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το S42, το δεύτερο υποβρύχιο τύπου TKMS 209/1400, που κατέπλευσε στην Αλεξάνδρεια μαζί με την κορβέτα ENS El Fateh, την πρώτη του τύπου Corvette Gowind 2500 που θα παραδίδεται στο Αιγυπτιακό Ναυτικό από τους Γάλλους.

Το υποβρύχιο και η κορβέτα συναντήθηκαν στο Βόρειο Ατλαντικό για να φτάσουν μαζί αφού πραγματοποίησαν κοινή εκπαίδευση με το γαλλικό ναυτικό σε πορεία προς την Αίγυπτο.

Το S42 παραδόθηκε στο Αιγυπτιακό Ναυτικό σε τελετή στις 8 Αυγούστου, ενώ η τελετή παράδοσης ENS El Fateh πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου.

Το S42 καθελκύστηκε το Δεκέμβριο του 2016, όντας το δεύτερο από τα τέσσερα υποβρύχια TKMS που πρόκειται να ναυπηγηθούν για το Αιγυπτιακό Ναυτικό. Η τελετή έλαβε χώρα τέσσερις μήνες αφότου η Αίγυπτος υποδέχτηκε το πρώτο υποβρύχιο S41 στη ναυτική βάση στην Αλεξάνδρεια στις 19 Απριλίου.

Η Αίγυπτος παρήγγειλε αρχικά δυο υποβρύχια Type-209 / 1400mod το 2011 και αργότερα (το 2014) προσέθεσε άλλα δύο στα πλαίσια της αντικατάστασης των γηρασκόντων κλάσης Romeo.

Τα νέα αποκτήματα έφτασαν έγκαιρα στην Αλεξάνδρεια ώστε να λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αιγυπτιακού Ναυτικού που γιορτάζουν την ημέρα βύθισης του ισραηλινού καταδρομικού INS Eilat το 1967.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail