Συρία: Περνάμε τον Ευφράτη και πνίγουμε στο ποτάμι τα σχέδια των ΗΠΑ

Freepen.gr - Όπως σημειώσαμε και σε προγενέστερη ανάρτηση, ο Συριακός Αραβικός Στρατός σχεδιάζει να διασχίσει τον Ευφράτη στο Κυβερνείο του Deir Ezzor μετά την απελευθέρωση αρκετών περιοχών κατά μήκος της δυτικής όχθης του μεγάλου ποταμού.

Η άφιξη ενισχύσεων που περιλαμβάνει σκάφη, πλωτές γέφυρες και αμφίβια οχήματα σηματοδοτεί τον ερχομό της πρώτης προσπάθειας της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου να διασχίσει τον Ευφράτη και να προωθήσει τις μονάδες της στα ανατολικά εδάφη.

Η διέλευση από τον ποταμό Ευφράτη θα παράσχει στον Συριακό Στρατό πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διακοπής της κύριας γραμμής τροφοδοσίας του Ισλαμικού Κράτους (ISIL) και θα παρεμπόδιζε την επέκταση των ΗΠΑ στο κυβερνείο του Deir Ezzor.

Για τον Συριακό Στρατό θεωρείται κόκκινη γραμμή να αφήσουν τις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να καταλάβουν αυτό το τμήμα του Deir Ezzor διότι θα έδινε στους Αμερικανούς τον έλεγχο της σημαντικότερης διέλευσης των συνόρων στο Ιράκ.

Η Ανωτάτη Διοίκηση του Συριακού Στρατού βλέπει την απελευθέρωση της μεθοριακής πόλης  Albu kamal ως επιτακτική στρατιωτική προσπάθεια που δεν μπορεί να εμποδισθεί από το Συνασπισμό των ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail