Αφού μας πτώχυναν και μας πήραν τα πάντα, ετοιμάζονται να μας πετάξουν κι έξω από το ευρώ;

Freepen.gr - Άκρως αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Κουπαράνη για τη Deutsche Welle όσον αφορά την στάση της Γερμανίας μετά τις εκλογές απέναντι στο ελληνικό ζήτημα.

Όπως επισημαίνει το κείμενο μπορεί η Ελλάδα να μην απασχόλησε την προεκλογική ατζέντα, θα το πράξει όμως μετά. Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι που στηρίζουν τα δανειακά προγράμματα για την Ελλάδα δεν έχουν κανένα λόγο να προβάλουν προεκλογικά ένα θέμα που διχάζει τους Γερμανούς. 

 Καθώς όμως πλησιάζει η στιγμή της απόφασης για την τρίτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σημειώνει το άρθρο. 

Αιτία για αυτό η παρουσία η επιστροφή στη βουλή των Φιλελευθέρων (FDP) και η είσοδος του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αθροίζοντας συνολικά μια δύναμη που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα έχει ένα 20-25%.

Εξηγώντας τη θέση του κόμματος της στην Deutsche Welle η αναπληρώτρια πρόεδρος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία και ευρωβουλευτής Μπέατριξ φον Στορχ επισημαίνει πως «για την Ελλάδα το ευρώ είναι ένα ΄σκληρό' νόμισμα. Αυτό καταστρέφει την ελληνική οικονομία. Για να αντισταθμίζονται τα ανταγωνιστικά της μειονεκτήματα θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα της υποτίμησης του νομίσματος». 

Αλλά και ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ άνοιξε τη συζήτηση πριν λίγους μήνες σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο δανειακό πρόγραμμα και την περικοπή του χρέους: «Δεν μπορείς να περιμένεις ούτε από την Ελλάδα και ούτε από τους (Γερμανούς) φορολογούμενους να ζουν με ακόμη μια αβεβαιότητα. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει τώρα να ξεκινήσει το Grexit έτσι ώστε να απελευθερωθεί η χώρα, εκτός ευρώ, από τα χρέη της, παραμένοντας ωστόσο στην ΕΕ.» Σύμφωνα με τον κ. Λίντνερ, η έξοδος της Ελλάδας θα επέτρεπε «στην ευρωζώνη να κάνει μια νέα αρχή, επειδή θα τηρούνταν αυστηρά το δίκαιο και οι κανόνες.

Θα μπορέσει το Γερμανικό Κοινοβούλιο να περάσει τις ψηφοφορίες για την Ελλάδα; Ή μήπως η Γερμανία, αφού σώσαμε τις τράπεζές της, φορτώσαμε με χρέη τους Ελληνες φορολογούμενους, τους κατάσχουμε τα πάντα και δώσαμε την περιουσία της χώρας για 99 έτη, δε μας χρειάζεται πλέον στο ευρώ κι ετοιμάζεται να μας πετάξει έξω; Διότι άλλο το "αποχωρώ" και διαφορετικό το "φεύγω με τις κλωτσιές".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail