Δημοσκόπηση Metron Analysis - Βουλιάζει στο μαζούτ των μνημονίων ο Τσίπρας - Προηγείται αλλά δεν κερδίζει ο Μητσοτάκης

Freepen.gr - Προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Τα ΝΕΑ.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 26%
ΣΥΡΙΖΑ 16,1%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,2%
Χρυσή Αυγή 5,2%, 
ΚΚΕ 5%, 
Ένωση Κεντρώων 2,4%, 
Ποτάμι 2%, 
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%, 
Πλεύση Ελευθερίας 1,4%, 
Λαϊκή Ενότητα 1,2% 
αδιευκρίνιστη ψήφος 10%.

Η παραπάνω διαφορά ανοίγει στην εκτίμηση ψήφου αφού εκεί η ΝΔ συγκεντρώνει 36,7% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν 8,8% για τη ΔΗΣΥ, 7,3% για τη Χρυσή Αυγή, 7,1% για το ΚΚΕ, 3,4% για την Ένωση Κεντρώων, 2,9% για τους ΑΝΕΛ, 2,8% για το Ποτάμι.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα αν και η πλειοψηφία εμπιστεύεται σταθερά τον "κανένα" με 43%.

Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ βαλτώνει στο μνημονιακό μαζούτ αλλά διατηρεί ένα ποσοστό πάνω από 15% καθώς οικοδομεί το δικό του κομματικό κράτος και προστατεύει τόσο το δημόσιο όσο και τους πρόωρα συνταξιούχος, η δε ΝΔ δεν μπορεί να δημιουργήσει αέρα νίκης στην κοινωνία όταν παραμένει κολλημένη στο 26%. Προηγείται αλλά δεν κερδίζει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail