Καταγγελίες για ύποπτα σχέδια στα Σκόπια με τους μετανάστες - Νέα βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του κρατιδίου

Refugees in Macedonia. Archive photo: BIRN
Freepen.gr - Η αξιωματική αντιπολίτευση του VMRO DPMNE του τ. πρωθυπουργού Νικολά Γκρουέφκι βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό των Σκοπίων καθώς καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο εποικισμού μητροπόλεων της γειτονικής χώρας με παράνομους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή.

Το VMRO DPMNE ζητά διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου 2017. Bitola, Stip, Radovish, Prilep, Kocani, Negotino, Kavadarci και Gevgelija είναι μερικές από τις 20 πόλεις στις οποίες σύμφωνα με την καταγγελία έχει συμφωνηθεί να εγκατασταθούν οι αλλοδαποί.

Η κυβέρνηση αρνείται την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου όπως αναφέρει το Balkaninsight. Εντούτοις το ζήτημα φαίνεται ότι θα απασχολεί το ταραγμένο γειτονικό κρατίδιο που ταλανίζεται ανάμεσα στον ψευδο-μακεδονισμό, το αλβανικό στοιχείο και τη σλαβικότητα.

Ήδη αρκετοί δήμοι που ελέγχονται από το VMRO DPMNE έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στο δημοψήφισμα.

Βάσιμη ή όχι η καταγγελία, ενδεχομένως το χαρτί αυτών των δημοψηφισμάτων να χρησιμεύσει στον Γκρουέφκι ως μια επίδειξη πολιτικής δύναμης καθώς έχει περιέλθει σε δύσχερη θέση λόγω της εμπλοκής του σε διάφορες υπό έρευνα υποθέσεις ενώ του έχει αφαιρεθεί το διαβατήριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail