Η κακιά η ώρα φταίει σε όλα τα δυστυχήματα που συμβαίνουν στη χώρα;


Του Μιχάλη Χαιρετάκη

Αλλη μια δολοφονία χωρίς ποτέ να πληρώσουν οι ένοχοι. Γιατί αυτό δεν το λές "η κακιά η ώρα", δεν το λές συγκυρία, δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας πια και όσο να κάνεις οτι δεν βλέπεις το πρόβλημα, υπάρχει και είναι πια οτι η υγεία στην Ελλάδα έχει γίνει πολυτέλεια.

Και αν πείς γίναμε τριτοκοσμική χώρα προσβάλλεις τις χώρες του τρίτου κόσμου, που έχουν μια σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση της υγείας των ιθαγενών.

Aυτό δεν συμβαίνει μόνο στην υγεία, συμβαίνει παντού, ειδικά σε τομείς που έχουν να κάνουν με την προστασία της ζωής και της περιουσίας του έλληνα πολίτη. Οι πολίτες είναι αφημένοι στη μοίρα τους και αναπόφευκτα όταν έρθει το μοιραίο, τότε οι αρμόδιοι είναι εξαφανισμένοι, ή όταν εμφανίζονται πάντα δίνουν γενικόλογα προστάγματα στους υπεύθυνους να διαχειριστούν τη συμφορά, το συνηθέστερο απο αυτά "να κάνετε ότι μπορείτε δυνατόν".

Το τελευταίο το διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες ,για τη φωτιά που κατέκαψε τα Κύθηρα , οπου βγήκε ο πρωθυπουργός να πεί το ανεπανάληπτο "Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς" , σάμπως περίμεναν οι πυροσβέστες και οι πιλότοι να πεί αυτό ο πρωθυπουργός για να σβήσουν τη φωτιά.

Είναι και το άλλο παράγγελμα και διαβεβαίωση που δίνουν πάντα, όπως "το μαχαίρι θα φτάσει ώς το κόκκαλο". Να σας θυμίσω μερικά δυστυχήματα που το μαχαίρί δεν έφτασε ποτέ ως το κόκκαλο; Ναυάγιο express Σαμινα, εγκληματική οδήγηση ταχύπλοου και ναυάγιο στην Αίγινα, δυστύχημα του ΟΣΕ στο Αδενδρο.

Για το τελευταίο βγάλανε αρον-αρον ενα πρόχειρο πόρισμα σε 3-4 ημέρες όπου έριχναν τις ευθύνες έμμεσα στους νεκρούς και οι εμπειρογνώμονες έγραψαν, οτι θα υπάρξει τελικό πόρισμα μόλις παραλάβουν απο τις αρμόδιες υπηρεσίες τα απαραίτητα στοιχεία που είχαν ζητήσει. Αν δείτε ποτέ πόρισμα σφυρίξτε μου κλέφτικα. Και σε αυτό πάλι η κακιά η ώρα έφταιγε, όπως πάντα.

Ομως σας έχω νέα. Δεν φταει η ώρα, είναι ο καιρός που φταίει. Απόλυτα ελεγμένο και τσεκαρισμένο. Γι αυτό την επόμενη φορά που θα ακούσετε ξεδιάντροπα κάποιον αρμόδιο να λέει οτι φταίει η κακιά ώρα ή η κακιά στιγμή, πάρτε το πιο σοβαρό ύφος σας και πείτε του , "δεν φταίει η κακιά η ώρα αλλά ο κακός καιρός και συγκεκριμένα...ο δικός σας!"
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail