Αυτή είναι η δύναμη των Στόλων της Ανατολικής Μεσογείου - Τι αναφέρεται για το Πολεμικό Ναυτικό

Freepen.gr - Τη δύναμη των στόλων της Ανατολική Μεσογείου παρουσιάζει σε ένα καλαίσθητο γράφημα - πίνακα το .

Όπως παρατηρούμε η Ελλάδα υπερτερεί στον τομέα των υποβρυχίων όπου μπορεί να διαθέτει ένα λιγότερο από την Τουρκία, ωστόσο οι μονάδες κλάσης Παπανικολής της δίνουν το στρατηγικό πλεονέκτημα, όπως σημειώνει και ο πίνακας.

Η χώρα μας διαθέτει επίσης 13 φρεγάτες έναντι 24 φρεγατών / κορβετών της Τουρκίας.

Η Αίγυπτος με το Ισραήλ υστερούν στον αριθμό των υποβρυχίων και των φρεγατών, ωστόσο το Κάιρο υπερτερεί στις πυραυλάκατους ενώ διαθέτει πλέον και δύο ελικοπτεροφόρα κλάσης Μιστράλ.

Επίσης η Αίγυπτος βρίσκεται σε μια εποχή διαρκών στρατιωτικών εξοπλισμών με τον πλουραρισμό ως προς τις χώρες από τις οποίες προμηθεύεται όπλα να κάνει τη διαφορά. 

Ωστόσο επισημαίνει ότι ο στόλος των φρεγατών του Πολεμικού μας Ναυτικού μειονεκτεί απέναντι στον τουρκικό λόγω ηλικίας σημειόνοντας πως θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν.

Τέλος αναφέρεται ότι Συρία, Λιβύη και Κύπρος δε διαθέτουν ναυτική δύναμη.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail