Παίζοντας την κολοκυθιά με τις φωτιές...

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Η κολοκυθιά...

Αρχικά ήταν η δήλωση Τσίπρα για το οτι η καταστροφή ήταν περιορισμένη, 15.000 στρέμματα.Τα 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, δηλαδή είναι έκταση περιορισμένη.

Σα να καιγόταν 1.5 φορά ολόκληρο το Καστελλόριζο, ή οι Λειψοί ολόκληροι, ή σα να καιγόταν η περιοχή που είναι σημειωμένη στον χάρτη της φωτογραφίας, για να έχετε μια ιδέα.

Και αυτό σύμφωνα με τη λογική Τσίπρα είναι περιορισμένη καταστροφή.

Βέβαια ξέχασε να πεί οτι αυτή ήταν μόνο μια απο τις φωτιές που κατέκαψαν φέτος τη χώρα και το καλοκαίρι δεν έχει ακόμα τελειώσει. Στα Κύθηρα δηλαδή δεν ήταν φωτιά; Στη Ζάκυνθο; Στην Ηλεία; Αυτές δε μετράνε;

Μετά ήρθε να τον διαψεύσει η απάντηση του Αστεροσκοπείου, που μιλάγε αρχικά για 3900 εκτάρια, (39.000 στρέμματα,39 τετραγωνικά χιλιόμετρα).Λίγο μετά τα 3900 εκτάρια ως δια μαγείας έγιναν 2690,(26.900 στρέμματα, 26.9 τετραγωνικά χιλιόμετρα) επικαλούμενο για το λάθος , λάθος εκτίμηση απο την νεφοκάλυψη. Υπολόγισε δηλαδή κατα 45% παραπάνω τη συνολική έκταση της καμμένης έκτασης

Τόσο μεγάλο ποσοστιαίο λάθος είναι απαράδεκτο για επιστημονικό φορέα.

Στο cnn.gr υπάρχει και η απολογία για το θέμα αυτό:
"Σύμφωνα με τον ερευνητή Γιάννη Παπουτσή δεν πρόκειται για απόκλιση των μετρήσεων αλλά μάλλον για μια συγκεχυμένη ενημέρωση των πρώτων ωρών. «Τις πρώτες ώρες οποιοδήποτε στοιχείο αξιοποιείται βιαστικά, γι’ αυτό κάποιοι έκαναν λόγο για 15000 στρέμματα, κάποιοι για 18500 και εμείς για 39000. Όσο περνούν οι ημέρες η εικόνα ξεκαθαρίζει. Εμείς μειώσαμε τα καμένα στρέμματα σε 26900 γιατί λάβαμε νέες δορυφορικές εικόνες. Αντιστοίχως, αν ρωτήσει κάποιος τώρα τον Πρωθυπουργό, δεν νομίζω να ξαναμιλήσει για 15000 στρέμματα. Αυτό ήταν προφανώς μια πρώτη εκτίμηση»"

και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Η πραγματικότητα...

Για να μην παίζουν την κολοκυθιά με τις φωτιές,για να μη σας κοροϊδεύει κανείς, ή να σας δίνει εσφαλμένα στοιχεία, μερικές φωτογραφίες απο το Worldview της NASA .(13η μέχρι και 16η Αυγούστου)

Μάλλον η ντροπή είναι άγνωστη λέξη σε αυτή τη χώρα...Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...