Πλήρωνε μ@%^%! φορολογούμενε

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ζητάω να με συγχωρήσετε για τον τίτλο προκαταβολικά αλλά είναι ο επιεικέστερος τίτλος που θα μπορούσα να βάλω για το σημερινό άρθρο. Διαβάζω όλο αυτόν τον καιρό περιπτώσεις ανθρώπων που τους κυνηγάνε επειδή πούλησαν ένα κουλούρι χωρίς άδεια, μια τυρόπιτα χωρίς να χτυπησουν απόδειξη να τιμωρούνται με υπέρογκα πρόστιμα, για ανθρώπους που μπήκαν στη φυλακή για χρέη, ακόμα και για μικρά ποσά,ενώ στους νόμους για την αποσυμφόρηση των φυλακών , υπάρχει μέριμνα για κάθε είδους σκληρό παραβατικό, ληστή, κλέφτη, βιαστή, δολοφόνο, αλλά εξαιρείται η "απάτη ελάσσονος αξίας σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων" όπως λέει ο νόμος.

Την ίδια στιγμή η απάτη, η κομπίνα συνεχίζεται με τα τρωκτικά του δημόσιου χρήματος. Κόμματα που χρωστουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, συνεχίζουν να τα χρωστούν είτε αλλάζουν ΑΦΜ και όνομα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που επιχειρηματίες-λαμόγια πτωχεύουν τις επιχειρήσεις τους και ανοίγουν άλλες, χωρίς να αδειάζουν οι τσέπες τους.

Πέρισυ τέτοια εποχή μαθαίναμε οτι απο τα στοιχεία που έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την εξέταση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank Αλέξανδρου Αντωνόπουλου τα χρέη των κομμάτων ήταν 418.000.000 ευρώ και απο αυτά δεν εξυπηρετούνταν τα 402.000.000 ευρώ.

Η ΝΔ όφειλε 210.835.840 ευρω ενώ το ΠΑΣΟΚ όφειλε 189.695.073 ευρώ.

Οπως καταλαβαίνει κάποιος ούτε η ΝΔ θα ξεπληρώσει ποτέ τα υπέρογκα χρέη που έχει δημιουργήσει και τα οποία όσα πληρώνει κυρίως τα αποπληρώνει απο τις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων (δηλαδή πάλι απο εμάς) αλλά ούτε το ΠΑΣΟΚ που πλέον θα υπάρχει σαν κόμμα φάντασμα και ίσως το δούμε να φιγουράρει στις λίστες των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και τους υπαίτιους για την υπερχρέωσή του να μας κοροϊδευουν απο ένα άλλο νέο κόμμα.

Αν πιάσουμε και τον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι τα ίδια και χειρότερα. Μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, όχι μόνο συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας ανενόχλητοι , αλλά ανοίγουν νέες επιχειρήσεις, με νέα ΑΦΜ και παίρνουν ξανά επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ και JEREMIE, ενώ επιχειρηματίες που έχουν γιγαντωσει τους τζίρους τους και βαράνε κανόνι όχι μόνο μένουν στο απυρόβλητο, αλλα οι τράπεζες και οι κυβερνώντες πανικόβλητοι προσπαθούν να βρούν λύσεις κουρεύοντας τα χρέη των επιχειρήσεών τους στις τραπεζες και τους προμηθευτες.

Αυτό που μου προξενεί εντύπωση είναι η σιγή ασυρμάτου των δημοσιογράφων για όλα αυτά που ακόμα ένας μέσος χρήστης του internet με μια απλή αναζήτηση μπορεί να ανακαλύψει. Σε΄όλη η χώρα υπάρχει μια τεράστια ομερτά, ένα μεγάλο απόστημα που έχει κακοφορμίσει αλλά παραδόξως δεν σπάει προστατευόμενο απο αόρατες δυνάμεις.

Και όσο κρατάει αυτό, μη γελιέστε, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail