ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ! Υπεξαίρεσες €101.000 του ΕΦΚΑ: περίμενε μέχρι να σε ψάξουν - Χρωστάς €5.000: κατάσχουν το σπίτι σου

Του Στρατή Μαζίδη

Ο τίτλος εκτός του "Ελλάδα τέλος" είναι εμπνευσμένος από ανάρτηση του Αγη Βερούτη στο facebook.

Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει άλλη φράση η οποία μέσα σε τόσο λίγες λέξεις μπορεί να συμπυκνώσει την εικόνα της σημερινής Ελλάδας.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως δε βρισκόμαστε στο 1998 ή το 2006 αλλά στο 8ο κατά σειρά μνημονιακό έτος, δηλαδή οκτώ χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο και ακόμη δεν πετύχαμε το αυτονόητο που θα έπρεπε να υπάρχει:

Πειθαρχικά θέματα που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους να εξετάζονται και να εκδικάζονται άμεσα ώστε το κράτος και οι φορολογούμενοι να απαλλάσσονται από την υποχρέωση να τους συντηρούν.

Αντιγράφω από την ηλεκτρονική έκδοση των Νέων:

Ατιμώρητοι παραμένουν οι επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ αφού δεν λειτουργεί το Πειθαρχικό Συμβούλιό του, ενώ νέα υπόθεση διαφθοράς εντοπίστηκε στον Βόλο. Είναι ακόμα ένα δείγμα διάλυσης του ΕΦΚΑ όπως επισημαίνουν παράγοντες του Οργανισμού.

Η συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου έπρεπε να γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2017. Είναι χαρακτηριστικό ότι τέλη Ιουνίου επιστρέφουν στη θέση τους 19 υπόδικοι υπάλληλοι με σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Μάλιστα υπάρχουν και υπάλληλοι που έχουν ομολογήσει την παρανομία τους και τώρα εργάζονται κανονικά. Για την υπόθεση της Πάτρας, όπου γυναίκα υπάλληλος του ΕΦΚΑ υπεξαίρεσε πρόσφατα χρηματικό ποσό 101.000 ευρώ, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν τέθηκε σε δυνητική αργία όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του φορέα αφού δεν υπάρχει Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ετσι η επίορκος ύστερα από έναν μήνα θα επιστρέψει στη θέση της αφού της επιβλήθηκε η αναστολή των υπαλληλικών της καθηκόντων για έναν μήνα!

Και ενώ οι επίορκοι υπάλληλοι παραμένουν ατιμώρητοι, η διοίκηση του ΕΦΚΑ υπογραμμίζει ότι «για όσους υπαλλήλους προκύψει παραβατική συμπεριφορά, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων». Προφανώς είναι μία (ακόμη) παραπλάνηση της κοινής γνώμης αφού δεν είναι δυνατόν να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες ελλείψει Πειθαρχικού Συμβουλίου!

ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥΣ προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και η ΠΟΠΟΚΠ επισημαίνουν την ανυπαρξία Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων του Φορέα, αφού ρητώς προβλέφθηκε στο άρθρο 101 παρ. 4 Ν. 4387/2016 ότι «από 1-1-2017 λήγει αυτοδίκαια η θητεία των μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων των εντασσόμενων φορέων. Μετά τη λήξη της θητείας τους κατά τα ανωτέρω, εκκρεμείς σε οποιοδήποτε στάδιο υποθέσεις κρίνονται από το Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ που συστήνονται, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».

Εργάζονται κανονικά και υπάλληλοι που έχουν ομολογήσει την ενοχή τους! Αυτό μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί.

Και πόσες άλλες περιπτώσεις επιόρκων υπάρχουν που κανονικά θα έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί από τη θέση τους και να τους διαδεχθεί ένας άνθρωπος με ανάγκες και όρεξη για δουλειά.

Αλλά αυτή είναι η Ελλάδα.

Οι επίορκοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους διότι η σύγχρονη Ελλάδα δομήθηκε με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί μόνο το δημόσιο, ειδικά όσους δε σέβονται τον όρκο τους καθώς επίσης τους 40ρηδες και 40αρες συνταξιούχους.

Μέσα από ένα περίπλοκο και πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο, οι υποθέσεις των επιόρκων συνήθως δεν καταλήγουν ποτέ πουθενά. Χάνονται κάπου στην πορεία μαζί με την όποια όρεξη των όποιων πρόθυμουν να αναζητήσουν το δίκαιο.

Αντίθετα όμως όλοι εμείς οι υπόλοιποι, τα κορόιδα που έτυχε να γεννηθούμε εδώ, θα μας πετάξουν παραχρήμα από το σπίτι μας αν τυχόν δεν πληρώσουμε το ψεύτικο και πραγματικά επονείδιστο χρέος που μας έχει δημιουργήσει το κράτος τα τελευταία χρόνια μέσω της υπερφορολόγησης και της επινόησης φόρων που παραπέμπουν στη Γερμανία του Χίτλερ της δεκαετίας του 1930 απέναντι σε συγκεκριμένες ομάδες.

Όμως μια χώρα με τόσο μεγάλες αδικίες απέναντι στους πολίτες της, και ειδικά τους συνεπείς, έχει ουσιαστικά τελειώσει... Κρίμα γιατί ένας ιστορικός λαός θα άξιζε τουλάχιστον ένα πιο ένδοξο τέλος, αν πρέπει ντε και καλά να σβήσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail