Το 4ο μνημόνιο δεν πρέπει να περάσει


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν καμμία ιδέα απο πολιτική δεν πιστεύουν πιά οτι οι πολιτικές των μνημονίων και οι "μεταρρυθμίσεις" τους που τα συνοδεύουν θα μας βγαλουν κάποια στιγμή απο την κρίση.

Απο τις αρχές, λίγο μετά τον Απρίλιο του 2010, διαβάζαμε οικονομικές αναλύσεις για σπιράλ θανάτου (death spiral) που σιγά σιγά θα οδηγούσε τη χώρα στον οικονομικό μαρασμό και την εξαθλίωση.

Είναι όλα μελετημένα, δεν είναι τίποτα αφημένο στην τύχη. Μην πιστεύετε τα "συγγνώμη κάναμε λάθος", τις "λάθος συνταγές" που, ω του θαύματος, παρ'ολο που διαπιστώνονται, συνεχίζουν να εφαρμόζονται 7 χρόνια τώρα.

Ο στόχος ήταν και είναι ,όχι μόνο η δημόσια περιουσία, που ξεπουλάνε καθημερινά σε τιμές διάλυσης, αλλά η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων.

Πέρα απο το μοναδικό σχεδόν ποιοτικά σε ολόκληρο τον κόσμο προϊόν, τα ελληνικά νησιά και τις ελληνικές παραλίες, που σε λίγα χρόνια θα ακολουθήσουν τιμές Μυκόνου και Σαντορίνης, έχοντας περάσει στα χέρια των δανειστών και των funds και η υπόλοιπη Ελλάδα ετοιμάζεται σιγά σιγά με τα νομοσχέδια για τους πλειστηριασμούς να αλλάξει χέρια.

Μεγάλες εταιρείες, funds, θα έχουν στην κατοχή τους, τα ακίνητα, απο το ταπεινό δυαράκι στο Μεταξουργείο και την πλατεία Αττικής, μέχρι τη βίλα στην Εκάλη, το Ψυχικό και τη Μύκονο και οι μέτοχοι τους θα βγάζουν κέρδη απο τα ενοίκια και απο τα διάφορα τραπεζικά προϊόντα που βασίζονται στη γη και την κατοικία.

Δε θα έρθει ο πλούσιος Γάλλος ή ο Γερμανός ή ο Αμερικάνος να μείνει στην υπόγεια γκαρσονιέρα της πλατείας Κολιάτσου, αλλά δε σημαίνει οτι αν παιρνει ως επένδυση το χρόνο ενα ικανοποιητικό ποσό δε θα συμμετέχει στις εταιρείες που θα εκμεταλλεύονται τα ακίνητα.

Τα κόκκινα δάνεια τα έχουν αγοράσει σε εξευτελιστικές τιμές και σε λίγο καιρό οι πλειστηριασμοί θα είναι αρκετές χιλιάδες καθημερινά και οι εικόνες των εξώσεων θα είναι ανάλογες με αυτές που είχαμε δεί στην Ισπανία.

Τα μέτρα θα είναι φόροι για τους ιθαγενείς, τα αντίμετρα απαλλαγές για τους αγοραστές, δημοσιονομικά μηδενικά μπορεί να τα βγάζουν σωστά αλλά, για φαντάσου, να τρωνε 4 άτομα ενα κοτόπουλο σήμερα,ίσα δηλαδή να επιβιώνουν, αύριο να έρχεται ένας πέμπτος να παιρνει το μισό, οι 4 να υποσιτίζονται και να πεθαίνουν και η κυβέρνηση να πανηγυρίζει που οι δανειστές άφησαν το κοτόπουλο στη χώρα και δεν το πήραν μαζί με τις πληρωμές των δανείων.

Αυτό θα γίνεται, μην έχετε καμμία αμφιβολία, αλλά το πιο άθλιο και το πιο πρόστυχο απ' όλα είναι οτι πλέον έχουν καταλήξει στους μαθηματικούς τύπους που χρειάζονται για τον αργό θάνατο και δε θα χρειαστούν ίσως άλλο μνημόνιο. Αυτός είναι ο στόχος του 4ου μνημονίου.

Οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, η απαξίωση της υγείας, της παιδείας, οποιασδήποτε μορφής κοινωνικού κράτους θα γίνονται πλέον αυτόματα, δε θα χρειάζονται να κάνουν κάθε τρεις και λίγο αξιολόγηση στην αξιολόγηση, μνημόνιο στο μνημόνιο.

Η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει οτι τελειώσανε τα μνημόνια φύγανε οι τρόικες, τα κουαρτέτα και οι θεσμοί, αλλα στην πράξη το μόνο που θα μπορεί να κάνει είναι να προσποιείται οτι κυβερνάει, αφού ελάχιστα πλέον θα είναι υπο τον έλεγχό της.

Ο εκάστοτε πρωθυπουργός και οι κυβερνήσεις θα έχουν περίπου μηδενική εξουσία πάνω στη χάραξη οικονομικής ή εθνικής πολιτικής.

Οτι διαφορά ιδεολογική και να έχουν,αριστεροί, δεξιοί, φασίστες, κεντρώοι, ακροαριστεροί, ακροδεξιοί, αντιφασίστες, θα πρέπει να υπακουνε στους μνημονιακούς νόμους και το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο. Εξαθλιωση, εξαθλίωση, εξαθλίωση.

Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε , για να υπάρχει ελπίδα για εμάς , τους γονείς μας, τα παιδιά μας. Οι δυο επιλογές μας είναι αργός και επώδυνος θάνατος ή σκληρή δουλεια και δύσκολα χρόνια ισως για μια δεκαετία.

Δε θα υπάρχει κάτι άλλο μετά να περάσει, δε θα ξέρεις τι να πολεμήσεις, τα μνημόνια θα τελειώσουν με την μορφή που ξέρουμε. Ανάκαμψη όμως δε θα δούμε ή μάλλον θα δούμε. Όχι στις τσέπες μας, θα δούμε στις τσέπες των άλλων και της στατιστικής.

Θα μιλάνε όλοι για οικονομικό θαύμα, αλλά άντε εσύ να πανηγυρίσεις οταν η σύνταξη σου και ο μισθός σου θα αγγίζουν τα 200 ευρώ για τον αστακό και το χαβιάρι που θα τρώει ο νέος ιδιοκτήτης και θα λογίζεται στατιστικά οτι τα τρώτε απο μισά.

Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε. Ουτε κάν ευκαιρία, μια μικρή χαραμάδα που περνάει λίγο φώς, για 2 μέρες ακόμα. Μετά κλείνει οριστικά και θα είμαστε η πρώτη γενιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας ως κληρονομιά μια χώρα ραγιάδων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail