Έφαγε ισόβια "πρόσφυγας-μαϊμού" αιτούμενος άσυλο που είχε "καθαρίσει" 20 τραυματισμένους Σύριους στρατιώτες

αιχμάλωτος Σύριος στρατιώτης
Freepen.gr - Ένα αυστριακό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια ένα Σύριο αιτούντα άσυλο για τη δολοφονία 20 τραυματιών στρατιωτών του συριακού στρατού ενώ αυτός πολεμούσε στις τάξεις ισλαμιστικής ομάδας ενάντια στην πατρίδα του κοντά στην πόλη Homs, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου και δημοσιεύει το komnews.com.

Ένας διερμηνέας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο 27χρονος άνδρας είχε εξιστορήσει σε αυτόν το επεισόδιο στα αραβικά, αλλά ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η δήλωσή του είχε μεταφραστεί λάθος.

Ωστόσο το δικαστήριο καταδίκασε το Σύριο "πρόσφυγα" σε ισόβια κάθειρξη. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση καταδίκης για φόνο Σύριων στρατιωτών στη Συρία.

Πριν λίγες εβδομάδες είχε καταδικαστεί άλλος ένας Σύριος που πολεμούσε μαζί με τρομοκράτες στη Συρία διότι είχε αποδειχθεί πως συμμετείχε σε ομαδική εκτέλεση αιχμαλώτων του στρατού.

Αυτά τα περιστατικά αποδεικνύουν πως δεν είναι πρόσφυγες όλοι οι Σύριοι που διέφυγαν τα περασμένα χρόνια στις ευρωπαϊκές χώρες. Δυστυχώς ανάμεσα στους πραγματικούς πρόσφυγες κρύβονται φονιάδες που σκότωσαν τους ίδιους τους συμπατριώτες τους και διέφυγαν στο εξωτερικό διαβλέποντας την επερχόμενη ήττα τους.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail