Ρωσικές πηγές: Ο Ερντογάν βγήκε "αδειασμένος" από τις συνομιλίες με τον Πούτιν - Η ανακοίνωση που πάγωσε την Αγκυρα

Freepen.gr - Πηγές του Κρεμλίνου αναφέρουν πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε και τις καλύτερες στιγμές του στη συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όπως δημοσιεύει η ισραηλινή debka οι πηγές από τη Μόσχα σχολιάζουν ότι «οι ρωσο-τουρκικές συνομιλίες κατέληξαν περίπου στο τίποτε» όσον αφορά τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Το κύριο μέλημα του Τούρκου ηγέτη είναι η εξέλιξη της κατάσταση στην Ιεράπολη της Συρίας όπου Συριακός Στρατός, Ρωσία, ΗΠΑ και οι κουρδικές SDF έχουν δημιουργήσει ένα τείχος σε βάρος των τουρκικών στρατευμάτων.

 Η αποτυχία των συνομιλιών επιβεβαιώθηκε όταν, αφού έφυγε από τη Μόσχα ο Ερντογάν, η Αρχή Εισαγωγής Γεωργικών Προϊόντων της Ρωσίας, Rosselkhoznadzor ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για την άρση των περιορισμών στις εισαγωγές τουρκικών γεωργικών προϊόντων στο εγγύς μέλλον.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος αυτής της εξέλιξης αρκεί να αναλογιστεί πως η Ρωσία ήταν η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τα τουρκικά γεωργικά προϊόντα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail