Μας την έφερε πάλι ο μόσκοβος και το ξανθό γένος: ο σημαντικότερος εταίρος μας η Τουρκία

Του Στρατή Μαζίδη

«Η Τουρκία για μας είναι η πιο σημαντική εταίρος. Συγκροτούμε ένα νέο Κοινό Ταμείο Επενδύσεων μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας. Συνεχίζεται το σχέδιο Ακούγιου. Ο Πυρηνικός σταθμός και το Τουρκικό Ρεύμα είναι φιλικές με το περιβάλλον» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν επιμένει να προσπαθεί να μας ανοίξει τα μάτια ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έρθει να μας σώσει.

Εμείς φυσικά δεν το καταλαβαίνουμε. Απεναντίας μάλιστα διαβάζουμε και προτάσεις για αγορά Sukhoi και μερική αποπληρωμή με φρούτα και λαχανικά.

Πρέπει επιτέλους να αντικρύσουμε την πραγματικότητα και αυτή λέει ότι "ψυχικά" και "συμπάθειες" δεν υπάρχουν. Αντίθετα υπάρχουν μόνο συμφέροντα, μπίζνες και χρυσοφόρα συμβόλαια όπως του Ακούγιου.

Το οικονομικό μέγεθος των ρωσοτουρκικών οικονομικών σχέσεων είναι τεράστιο και δεν μπορεί να καλυφθεί από τα δικά μας ροδάκινα και βερύκοκα, τα οποία τελικά ούτε αυτά δεν καταφέραμε να προωθήσουμε στη Μόσχα.

Ο Ερντογάν, είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι ηγέτης μεγάλου βεληνεκούς και εμβέλειας. Είναι παίκτης, άσχετα αν όπως πάει θα το φάει, πιθανότατα κυριολεκτικά το κεφάλι του.

Στον αντίποδα η χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ενώ σε όποια ιδιωτικοποίηση έδειξαν ενδιαφέρον οι Ρώσοι, έμειναν απέξω.

Φυσικά δεν έχουμε αυταπάτες. Ο Πούτιν δε βλέπει ως συνεταίρο τον Ερντογάν αλλά ως όμηρο. Και τα χρυσοφόρα συμβόλαια θα υλοποιήσει και στη Συρία θα πάρει αυτό που θέλει (και το οποίο απέχει μακράν των αρχικών σχεδιασμών της Αγκυρας) και ο Ερντογάν θα χτυπά παλαμάκια στην προσπάθειά του να διασωθεί τόσο ο ίδιος όσο και η χώρα του από τον επικείμενο διαμελισμό της. Το πιθανότερο είναι ότι κατά τη συνάντηση, ο Πούτιν μιλούσε και ο Ερντογάν απλά άκουγε.

 Ο Πούτιν είναι ένας ψυχρός κατάσκοπος της KGB που κάνει τη δουλειά του. Συμπάθειες δεν έχει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail