Ξανά χάος για την Ελλάδα με επάνοδο του Grexit αλλά τα ταμεία επαρκούν έως τον Ιούνιο του 2017 - Ο λογαριασμός φθάνει 9 δισ

Αναδημοσίευση από: bankingnews.gr
Δυστυχώς για την Ελλάδα δεν υπάρχουν περιθώρια καθώς οι εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ευρώπη αποτελεί παράγοντας αποσταθεροποίησης και αναβολών για την Ελλάδα

Ξανά η Ελλάδα ζει τις δραματικές σκηνές του 2015, μιας παρατεταμένης ανούσιας και καταστροφικής διαπραγμάτευσης που οδήγησε την χώρα, την οικονομία και τις τράπεζες στο χάος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά ανίκανη αλλά και επικίνδυνη για την οικονομία και την κοινωνία καθώς με το επιχείρημα της δήθεν διαπραγμάτευσης η κατάσταση επιδεινώνεται.

Υπάρχει κίνδυνος ο λογαριασμός να μην περιοριστεί στα 7 δισεκ. αλλά στα 9 δισεκ. ευρώ καθώς οι δανειστές είναι ξεκάθαρο ότι θα επιμείνουν σε πρόσθετα μέτρα εάν καθυστερήσει η αξιολόγηση.

Με βάση πηγή που μίλησε στο bankingnews τα δεδομένα είναι τα εξής

«Τα διαθέσιμα της Ελλάδος φθάνουν έως τον Ιούνιο του 2017.

Οι υποχρεώσεις ειδικά τον Ιούλιο ξεπερνούν τα 7,3 δισεκ. και εάν προσμετρήσουν οι ευρύτερες δαπάνες και όχι μόνο η πληρωμή χρέους – π.χ. ελληνικού ομολόγου στην ΕΚΤ ή το 3ετές ομόλογο Σαμαρά 1,85 δισεκ. ευρώ φθάνουν τα 10 δισεκ.

Άρα η Ελλάδα δεν μπορεί να φθάσει ο Ιούλιος του 2017 χωρίς συμφωνία…

Όμως σενάριο παρατεταμένης διαπραγμάτευσης τύπου 2015 θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην Ελλάδα.

Το χρηματιστήριο και οι τράπεζες θα καταρρεύσουν, η οικονομία θα κυλήσει ξανά στην ύφεση, θα αποτύχει όλη η προσπάθεια ανάκαμψης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει σε εκλογές ή δημοψήφισμα αλλά μάλλον στις 20 Φεβρουαρίου του 2017 θα συμφωνήσει ένα οδικό χάρτη ώστε μέσα στον Μάρτιο να κλειδώσει η τελική συμφωνία.

Δυστυχώς για την Ελλάδα δεν υπάρχουν περιθώρια καθώς οι εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ευρώπη αποτελεί παράγοντας αποσταθεροποίησης και αναβολών για την Ελλάδα».

Με βάση την πολύ καλά ενημερωμένη πηγή η Ελλάδα έχει διαθέσιμα που φθάνουν έως τον Ιούνιο του 2017, ωστόσο εάν επιλεγεί το καταστροφικό – αυτοκτονικό σενάριο της παράτασης της διαπραγμάτευσης τότε και να φθάσουμε έως τον Ιούνιο η Ελλάδα θα χρειαστεί 4ο μνημόνιο, 4η ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες και γενικώς η καταστροφή που θα έχει συντελεστεί δεν θα έχει προηγούμενο.

Μόνο μια λύση υπάρχει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση στις 9 Φεβρουαρίου στο Euro Working Group να υπάρξει κάποια εξέλιξη έτσι ώστε στις 20 Φεβρουαρίου να διαφανεί κάποιο φως.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail