Μουζάλας: Πρώτη επιτυχία μας η εξισορρόπηση των δικαιωμάτων των κατοίκων της Ελλάδας, των προσφύγων και των μεταναστών

«Πρώτη επιτυχία μας αποτελεί η εξισορρόπηση των δικαιωμάτων των κατοίκων της Ελλάδας, των προσφύγων και των μεταναστών. Το παραπάνω, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μην αναπτυχθούν ακροδεξιά και ρατσιστικά αντανακλαστικά, όπως σε άλλες χώρες» ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στην εκδήλωση «Προσφυγικό και επιπτώσεις» που διοργάνωσε η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» στη Στοά του Βιβλίου.

Τόσο ο Γιάννης Μουζάλας όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας εκτίμησαν ότι η μεταναστευτική - προσφυγική κρίση θα διαρκέσει για χρόνια.

Επίσης έγινε παραδεκτή η προβληματική κατάσταση που εξακολουθεί ακόμη να υφίσταται στα κέντρα φιλοξενίας των νησιών.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Γιάννη Μουζάλα πως η φιλοξενία των 50.000 προσφύγων στην ενδοχώρα έχει προχωρήσει χωρίς κοινωνικά προβλήματα, παραλληλίζοντας με το 1922 λέγοντας πως το προηγούμενο κύμα προσφύγων κατά την Μικρασιατική καταστροφή, παρά την μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομοιογένεια με τον ντόπιο πληθυσμό, είχε συνοδευτεί από αντιδράσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Ο Νίκος Τόσκας σχολίασε ότι «Δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία να σχετίζονται με εγκληματικότητα» παρά μόνο μικροπαραβάσεις εντός των καταυλισμών.

Τέλος υπογραμμίστηκε ο αργός ρυθμός μετεγκατάστασης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και η απρουθυμία να δεχθούν υπηκόους χωρών που δεν είναι πρόσφυγες και σχολίασαν ότι η προσφυγική - μεταναστευτική κρίση βρήκε ανοργάνωτη την Ε.Ε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail