Ζουράρις: Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει! Τη γλώσσα να μην μας πάρουν

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Freepen.gr - Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μη μας πάρουν. Η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση. Η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλήν»

 Εκτός του πρωτοφανούς χαρακτήρα της δήλωσης του κ. Ζουράρι, ακόμη κι αν προσπαθήσουμε να μπούμε στη λογική του με την οποία εξισώνεται η εθνική κυριαρχία και η γλώσσα, θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε πως η ελληνική γλώσσα πράγματι κινδυνεύει αλλά από εμάς τους ίδιους. Εμείς καταργήσαμε την καθαρεύουσα και τα αρχαία ενώ υιοθετήσαμε εσχάτως τα greeklish.

Αιφνιδιασμένος και ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου δήλωσε διευκρινιστικά ότι «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά».

Ο κ. Ζουράρις σε δηλώσεις του στο real fm έκανε λόγο για το σχήμα καθ'υπερβολή του Αριστοτέλη, πως ο ίδιος είναι λόγιος και οι δημοσιογράφοι δεν καταλαβαίνουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail