Η Τουρκία θυμίζει ότι στα Ιμια έγινε πόλεμος και τον χάσαμε: Όλοι ξέρουν από το 1996 τη θέση μας

Freepen.gr - Ο χορός των προκλήσεων από την Τουρκία καλά κρατεί όσον αφορά τη συντήρηση του κλίματος έντασης, αμφισβήτησης και διεκδίκησης στο Αιγαίο.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ηüseyin Müftüoğlu, εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος απαντώντας στην ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τα Ιμια δήλωσε:

«Η θέση της Τουρκίας όσον αφορά την κυριαρχία της στα Ίμια είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 και δεν έχει αλλάξει από τότε. Εξάλλου, ο αξιότιμος Υπουργός Εξωτερικών απάντησε πρόσφατα σε κοινοβουλευτική ερώτηση. Δεν κατανοούμε την στάση των γειτόνων μας, οι οποίοι με την ανακοίνωσή τους κάνουν σαν να πληροφορήθηκαν την στάση μας για πρώτη φορά».

Με άλλα λόγια ο Müftüoğlu μας θυμίζει τι συνέβη το 1996 και τι πέρασε στη διεθνή κοινότητα. Μια χώρα που απέσυρε τη σημαία της και θυσίασε χωρίς λόγο τελικά τρεις νέους ανθρώπους. Μας θύμισε δηλαδή πως έγινε πόλεμος, τον χάσαμε και το γνωρίζουν όλοι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail