Άμεση απάντηση στον αυθάδη Τσαβούσογλου: Στο Αιγαίο και τα Ιμια κυρίαρχη είναι η Ελλάδα

Freepen.gr - Άμεση απάντηση από Υπουργείο Εξωτερικών στις αιτιάσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για "τουρκικά" Ιμια και αμφισβητίσιμο καθεστώς σε νήσους του Αιγαίου.

Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών της στο Αιγαίο, σημειώνει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων, είναι αδιαμφισβήτητη και κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο.

Ανεύθυνες αναφορές περί του αντιθέτου είναι προκλητικές, καθότι το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει ρητώς καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών του προηγούμενου αιώνα.

Όποιος αγνοεί αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα δεν συμβάλλει στην εμπέδωση κανόνων καλής γειτονίας, αντίθετα τους υπονομεύει, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail