Γιατί είναι πολύ σοβαρό συμβάν η λεηλασία του κοιμητηρίου και οι σπασμένοι Σταυροί της Μόριας

Του Στρατή Μαζίδη

Η είδηση του βανδαλισμού του κοιμητηρίου της Μόριας αποτελεί ένα σοβαρότατο περιστατικό, το οποίο αν δεν οφείλεται σε προβοκάτσια αγνώστων, αλλά σε ταραχοποιό ομάδα παρανόμων μεταναστών όπως εικάζεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lesvosnews.gr θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.

Ο σεβασμός στους νεκρούς αποτελεί μια πανανθρώπινη αξία από καταβολής κόσμου. 

Οι κεκοιμημένοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας του καθενός, είτε είναι οι γονείς μας, είτε τα παιδιά μας, είτε οι παππούδες μας, είτε τα αδέρφια μας.

Και αν στα αστικά κέντρα με τους τρελούς ρυθμούς ζωής δεν το αντιλαμβανόμαστε αυτό, στην περιφέρεια μια επίσκεψη στα κοιμητήρια θα σας πείσει. Η καθαριότητα, τα θυμιατά, τα φρέσκα λουλούδια, η γενικότερη εικόνα φροντίδας αποκαλύπτουν την, όσο παράδοξο κι αν ηχεί, ζωντάνια του τόπου, και την ευαισθησία.

Εν προκειμένω παρατηρούμε ότι ο βανδαλισμός επικεντρώνεται σε ένα και μόνο χαρακτηριστικό, το σπάσιμο του ιερού συμβόλου της Χριστιανοσύνης, του Σταυρού.

Αυτής ακριβώς της μορφής του βανδαλισμούς πραγματοποιούσαν οι εξτρεμιστές του Ισλάμ όταν ήταν στα καλύτερά τους σε χριστιανικά χωριά του Ιράκ και της Συρίας. Έσπαζαν τους Σταυρούς.

Και αυτό δεν πρέπει να περάσει δίχως προσοχή. Είναι πασιφανές ότι τζιχαντιστές βρίσκονται και στα ελληνικά νησιά ως πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες που πρώτα θήτευσαν στη βαρβαρότητα του πολέμου. Ας μη μας διαφεύγουν τα "αλλάχου ακμπάρ" στις πορείες της Μυτιλήνης και τις πυρκαγιές της Χίου με τις selfie ορισμένων μπροστά στις πύρινες φλόγες.

Η παρουσία των τζιχαντιστών αποδεικνύεται από αυτές ακριβώς τις πράξεις βαρβαρότητας. Αυτά, εκτός του τι αντιπροσωπεύει το Ισλάμ, προδίδουν την παρουσία τους. Ας μην ξεχνάμε τις αναφορές των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας πέρυσι, που είχαν δημοσιευθεί στη Freepen.gr, ότι οι τζιχαντιστές μετατρέπονταν σε...πρόσφυγες και περνούσαν τα σύνορα. Κάποιοι λοιπόν, πολλοί ή λίγοι, είναι στα νησιά.

Ο πρόσφυγας που θέλει απλά να γλυτώσει από τον πόλεμο, δε θα κάνει πλιάτσικο σε κατάστημα πυροτεχνημάτων ανοίγοντας πυρ κατά των ντόπιων (Χίος), δε θα ασεβήσει στα μνήματα των πατέρων (Λέσβος), δε θα ξυλοκοπήσει νεαρά παιδιά (Σάμος), δε θα κάψει και θα σπάσει (Χίος), δε θα επιχειρήσει να βιάσει ομαδικά (ΣΕΦ-Φάληρο), δε θα λεηλατήσει περιουσίες και χωράφια (Ειδομένη-νησιά). Ο πρόσφυγας κοιτά τον πόνο του.

Ο εισβολέας όμως, ειδικά αν πρόκειται για εξτρεμιστή με θητεία σε έναν από τους πλέον άγριους πολέμους, κοιτά να προκαλέσει τον πόνο του άλλου. 

Αν πάλι πρόκειται για ομάδα απλών ταραχοποιών παρανόμων μεταναστών, τότε και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει καθώς δε γνωρίζουμε τίποτε για το ποινικό παρελθόν αυτών των ανθρώπων οι οποίοι παρανομούν εισερχόμενοι στη χώρα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες του κ. Παυλέλλη που δημοσιεύονται στο lesvospost.gr είναι χαρακτηριστικές.

Είτε η ανικανότητα / πολιτική ανοησία της κυβέρνησης-παρατηρητή απέναντι στο όλο ζήτημα, είτε οι εντολές που λαμβάνουν ως συνήθως με sms συγκεκριμένοι λήπτες στα hot spots από άγνωστους αποστολείς, είτε και τα δύο αυτά μαζί, δείχνουν πως περνάμε στην επόμενη επικίνδυνη φάση του προβλήματος, το οποίο μόνοι μας δημιουργήσαμε.

ΦΩΤΟ ΜΑΚΗΣ ΠΑΥΛΕΛΛΗΣ (lesvospost.gr)








Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail