Βρυχόνται τα λιοντάρια της Συρίας - "Τούρκος δε θα πατήσει πόδι στην al-Bab, θα μπούμε πρώτοι!"

Στρατής Μαζίδης

«Εκατοντάδες Σύριοι στρατιώτες έχουν φτάσει στην αεροπορική βάση του Kuweires ανατολικά της πόλης του Χαλεπίου με σκοπό να ξεκινήσουν άμεσα στρατιωτικές επιχειρήσεις στην al-Bab της Συρίας» σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ που επικαλούνται ανώνυμες στρατιωτικές πηγές.

Ο σκοπός της δύναμης αυτής θα είναι η δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης γύρω από τη βάση του Kuweires η οποία περιλαμβάνει την al-Bab που επίσης διεκδικείται τόσο από τους Κούρδους όσο και από τους τουρκοκίνητους "μετριοπαθείς" ισλαμιστές που εκτελούν την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη".

Ωστόσο όπως είχαμε δημοσιεύσει προ ολίγων ημερών στη Freepen.gr υπάρχει μια συμφωνία ανάμεσα στο Συριακό Στρατό και τους Κούρδους, οι οποίοι παρέδωσαν τον έλεγχο σημαντικών περιοχών του Χαλεπίου και εξασφάλισαν τον έλεγχο της Al-Bab αν εισέλθουν πρώτοι.

Επίσης θα πρέπει να δούμε στα πεδία των μαχών τον αντίκτυπο της απόσυρσης της YPG από την Ιεράπολη για να μετάσχει στην επειχείρηση της Ράκκα.

Σε κάθε περίπτωση οι Σύριοι στρατιωτικοί ξεκαθαρίζουν ότι η επιχείρηση απελευθέρωσης της Al-Bab αποσκοπεί στο να μπεί ένα τέλος στις κινήσεις των ισλαμιστικών δυνάμεων που δρουν υπό την τουρκική ομπρέλα κινούμενες προς την πόλη.

Οι Σύριοι ξεκαθαρίζουν πως δε θα επιτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη ενώ η SyAF έριξε χιλιάδες φυλλάδια πάνω από την πόλη καλώντας τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πόλη κι ενημερώνοντας για την επερχόμενη επιχείρηση του Συριακού Στρατού και των συμμάχων του για την απελευθέρωσή της.


Αυτή τη στιμή οι τρομοκράτες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν φτάσει σε περιοχές που απέχουν 1 χλμ από την al-Bab ενώ οι κουρδικές SDF βρίσκονται ανατολικά της πόλης.

Ωστόσο δυνάμεις του Συριακού Στρατού και των συμμάχων τους έχουν αναπτυχθεί στην Ακαδημία Αεροπορίας στέλνοντας το μήνυμα πως δε θα επιτρέψουν στις τούρκικες δυνάμεις να επιτεθούν.

Στρατιωτική πηγή του πρακτορείου Φαρς αναφέρει ότι ο συριακός στρατός στρατεύματα πρόκειται να ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση εναντίον των θέσεων της ISIL σε Al-Bab και Deir Hafer στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας.

Η επιτυχία μιας τέτοιας επιχείρησης θα σημάνει:

1. την οριστική εκδίωξη της ISIS από το συριακό βορρά

2. το φρένο στις τουρκικές πολεμικές δραστηριότητες εντός Συρίας 

3. το σφράγισμα των δύο αυτών βασικών πυλών εισόδου προς την επαρχία της Ράκκα που ενδεχομένως να σημάνει σύντομα το επόμενο βήμα του συριακού στρατού προς τα ανατολικά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail