Χύτρα ταχύτητας χωρίς βαλβίδα η Χίος με τους μουσουλμάνους - Σε ρόλο παρκαδόρου ο Μουζάλας: Πού να τους πάω;

Freepen.gr - Σε κατάσταση πολιορκίας τελεί πλέον η Χίος ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας σχεδιασμού και πολιτικής από το κεντρικό κράτος.

Τα νέα επεισόδια με την επίθεση των παρανόμων μεταναστών που άνοιξαν πυρ με βεγγαλικά σε βάρος οικιών Ελλήνων και προκάλεσαν μεγάλες υλικές φθορές σε περιουσίες και τα χθεσινοβραδινά επεισόδια με αλληλέγγυους έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στο νησί.

Ο δήμαρχος Χίου, κ. Βουρνούς ζητά να φύγει ο καταυλισμός και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας του απαντά σε ρόλο παρκαδόρου «πού να τους πάω;»

Με βάση τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μπορεί άνετα να μιλήσει κανείς για κέντρα φιλοξενίας τα οποία αποτελούν χύτρες ταχύτητας δίχως βαλβίδα εκτόνωσης καθώς χιλιάδες πρόσφυγες αλλά κυρίως παράνομοι μετανάστες στοιβάζονται σε εγκαταστάσεις η χωρητικότητα των οποίων έχει ήδη ξεπεραστεί.  

Ταυτόχρονα οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου κινούνται σε πολύ αργούς ρυθμούς ενώ οι ευρωπαίοι εμφανίζονται απρόθυμοι να στείλουν ειδικούς για βοήθεια λόγω των συνεχόμενων επεισοδίων και η στάση τους φανερώνει πως φόρτωσαν το πρόβλημα στην Ελλάδα και δεν έχουν καμία διάθεση ούτε να βοηθήσουν ούτε να ασχοληθούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail