Συρία, αντιγραφή ρωσικών site και πραγματικότητα

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

Το ότι η Συρία δεν είναι χώρα αλλά χώρος μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εύκολα με μια στοιχειώδη έρευνα στο διαδίκτυο. Χώρος που οι νταβατζήδες εγκλώβισαν διαφορετικά έθνη και θρησκείες για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.

Το ότι οι Ρώσοι ευθύνονται για τον εξαραβισμό των πατριαρχείων της Μέσης Ανατολής διαπιστώνεται με μια ανάγνωση του βιβλίου του Καρολίδη περί της εθνικής καταγωγής των Ορθοδόξων Χριστιανών Συρίας και Παλαιστίνης, υπάρχει και στο διαδίκτυο.

Το ότι το Μπάαθ πρέσβευε τον παναραβισμό, όπως και την εκπαιδευτική πολιτική των Άσαντ διαπιστώνεται από το κλείσιμο 300 χριστιανικών σχολείων και την προώθηση της ιδέας ότι η Αραβική καταγωγή και η μουσουλμανική θρησκεία είναι το ιδανικό. Την συμπεριφορά του Άσαντ απέναντι στους χριστιανούς μπορεί να την διαπιστώσει κανείς εύκολα από την καταγγελία Ασσύριων το 2000 για κατασχέσεις χριστιανικών περιουσιών και για πολιτική νερού που στόχευε στην έξοδο των Ασσυρίων.

Ακόμα και το 1920 το 30% της Συρίας πιστεύεται ότι ήταν χριστιανοί σύμφωνα με το BBC. Οι Άσαντ τελείωσαν τους χριστιανούς, τους μετέτρεψαν σε ενιαίο συμπαγές πράγμα, σε βιτρίνα και ασπίδα. Το σύνταγμα της Συρίας επιβάλλει ο πρόεδρος να είναι μουσουλμάνος.

Φυσικά και δεν υπάρχουν χιλιάδες Σύριοι -πολύ περισσότερο Σύριες- που πολεμάνε για τον Άσαντ, αν υπήρχαν δεν θα έδειχναν 2-3 εικόνες, προκαλέστε τους να δείξουν περισσότερες. Και αν υπήρχαν δεν θα χρειαζόταν χιλιάδες Ιρανοί, Αφγανοί, Πακιστανοί, Ιρακινοί, Σιίτες και Λιβανέζοι να πολεμάνε για τον Άσαντ. Τα Ιρανικά μέσα μιλάνε για 20.000 Αφγανούς στη Συρία, οπότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι είναι περισσότεροι.

Στοιχεία για τους Αφγανούς μισθοφόρους του Άσαντ έχουν δημοσιευτεί παντού, μόνο στην Ελλάδα γίνεται κυρίως αντιγραφή του υπονόμου της Ρωσικής και Ασαντικής προπαγάνδας. Η μάζα δεν μπαίνει καν στον κόπο να αμφισβητήσει ότι διαβάζει.
Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να πιστέψετε ούτε εμένα, ψάξτε μόνοι σας, τα στοιχεία υπάρχουν, δείξτε ότι δεν είστε σαν τους οπαδούς του Ερντογάν που πιστεύουν τις εφημερίδες του όταν λένε ότι ο Ρότσιλντ κυνηγάει την Τουρκία ενώ την ίδια ώρα συναντιέται μαζί του.

Όταν εκλεγμένοι ηγέτες όπως ο Μόσαντεκ και ο Αλιέντε έθιγαν συμφέροντα και ανατρέπονταν με πραξικοπήματα της CIA η Σοβιετική Ένωση δεν έκανε τίποτα, όπως δεν έκανε και η Ρωσία στην περίπτωση του δικτάτορα Καντάφι. Οι πραγματικές συνωμοσίες δεν είναι αυτές που γράφονται σε συνωμοσιολογικά site, είναι αυτές που γίνονται αντιληπτές δεκαετίες αργότερα. 



Και ποια είναι η αυθεντική σημαία της Συριακής Ανεξαρτησίας; Όχι η σημαία του Άσαντ που είναι η σημαία της ληγμένης ένωσης της Συρίας και της Αιγύπτου.

Με ποιον πρέπει να είμαστε στην Συρία; Όχι με τους Αραβοφασίστες που πλούτισαν λεηλατώντας τον πλούτο της Συρίας ούτε με τους ισλαμοφασίστες αλλά με τις εθνότητες, για να αποκτήσουν και οι Ρουμ της Συρίας -οι Έλληνες- την ευκαιρία που δεν είχαν ποτέ.
Και κάτι τελευταίο…

H CIA μισούσε τον Άσαντ… γι αυτό η Συρία ήταν ανάμεσα στις χώρες που η CIA έστελνε υπόπτους για να βασανιστούν;

Ο πόλεμος στη Συρία έδειξε πόσο τραγικά χειραγωγείται η μάζα με την προβολή μερικών κατασκευασμένων εικόνων, και αυτό είναι το πιο τραγικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail