Δεν κάνουν το χατίρι των ΗΠΑ-Οι ιρανικοί παγιδεύουν τους ισλαμιστές στη Μοσούλη και τους κόβουν το δρόμο για τη Συρία

Στρατής Μαζίδης

Η ιρακινή πολιτοφυλακή (PMU - Λαϊκές Μονάδες Κινητοποίησης) άρχισε τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη δυτική επαρχία της Μοσούλης, το Σάββατο, με στόχο την τεράστια έκταση μεταξύ της επαρχιακής πρωτεύουσας και των συριακών συνόρων.

Η PMU υποστηριζόμενη από τις ιρακινές αεροπορικές επιδρομές κατάφερε να απελευθερώσει 7 χωριά που περιλαμβάνουν σχεδόν 35 χιλιόμετρα του εδάφους στη δυτική Μοσούλη, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό όλες τις ομαλές οδούς διαφυγής των τζιχαντιστών της ISL προς τη Συρία..

Με την επίθεση των δυνάμεων λαϊκής κινητοποίησης το Σάββατο, το Ισλαμικό Κράτος είναι πλέον αναγκασμένο να βρει μια εναλλακτική διαδρομή προς τη Συρία μέσω της Μοσούλης.

Ενώ η PMU επιτίθεταθ στη δυτική πλευρά της Μοσούλης, οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στα νότια και ανατολικά σταματώντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους, προκειμένου να εδραιώσουν τα κέρδη τους σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail