Άκης Τσελέντης: Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα κάνει ένα μεγάλο σεισμό!

Freepen.gr - Για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα μέσα στο επόμενο 6μηνο ή 12μηνο προειδοποίησε ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ακης Τσελέντης στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 με το Γιώργο Παπαδάκη:

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα σεισμογενής. Μπορεί μέσα σε έξι μήνες ή ένα χρόνο να γίνει μια μεγάλη σεισμική δόνηση στη χώρα μας. Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι» 

Όσον αφορά τις ανησυχίες περί σύνδεσης της σεισμικής δραστηριότητας της Ιταλίας με την Ελλάδα ο κ. Τσελέντης ξεκαθάρισε πως:

«Δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Η Ελλάδα είναι μια χώρα σεισμογενής,υπάρχουν δύο περιοχές οι οποίες είναι εν δυνάμει εστίες σεισμικών δονήσεων και δυστυχώς δεν έχουμε αντισεισμική παιδεία».



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail