Σφοδρή επίθεση κατά Τσίπρα από Βέμπερ: «Κάνει πάλι τα συνηθισμένα του κόλπα – Τα αιτήματα της Αθήνας οδηγούν στο πουθενά»

Freepen.gr - Σφοδρή επίθεση κατά του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και γερμανό ευρωβουλευτή, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Μετά τα αρνητικά σχόλια του γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι τίποτε θετικό δεν μπορεί να βγει από μια συνάντηση σοσιαλιστών, η σκυτάλη πέρασε στο Βέμπερ.

Με αφορμή τη σημερινή σύγκληση της Συνόδου κορυφής των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ στην Αθήνα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ προχώρησε στην παρακάτω σκληρή γραπτή δήλωση:

«O πρωθυπουργός κ. Τσίπρας κάνει πάλι τα συνηθισμένα του κόλπα. Αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη τώρα είναι ενότητα και σίγουρα όχι νέες προσπάθειες διαίρεσης. Τα αιτήματα της Αθήνας οδηγούν στο πουθενά. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ξεκινήσει από την πλήρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε. Το γεγονός ότι ο Προέδρος Ολάντ -πιθανώς για λόγους εσωτερικής πολιτικής- και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι επιτρέπουν στον κ. Τσίπρα να τους χειραγωγήσει δεν είναι πραγματικά ένα σημάδι ευθύνης».

Την ίδια στιγμή άσχημα εξελίχθηκαν τα πράγματα για την Ελλάδα στο Eurogroup αφού το μήνυμα ήταν σαφέστατο, δεν έχει υποδόση, αν δεν ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail