Εκτός ελέγχου στη Συρία - Οι ΗΠΑ "απείλησαν" με τρομοκρατικές επιθέσεις τη Μόσχα - «Προσέξτε ποιον απειλείτε»

Στρατής Μαζίδης

Σήκωσε το χθεσινό γάντι του αμερικανού ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι η Μόσχα καθώς ο πρώτος εκβίασε (σχετική δημοσίευση) τη διακοπή των αεροπορικών βομβαρδισμών σε βάρος των τρομοκρατών στο κατεχόμενο τμήμα του Χαλεπίου με το τέλος κάθε επικοινωνίας με τη Μόσχα.

Ο Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Aμυνας πως η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο με τις ΗΠΑ για κοινή δράση στη Συρία, αλλά οι συμβουλές μέσω απειλών θα πρέπει να αποκλειστούν:

«Εμείς για ακόμη μια φορά είμαστε απολύτως έτοιμοι για τη συνέχιση του διαλόγου με την αμερικανική πλευρά και για τη συνέχιση των εργασιών για την από κοινού μέτρα στον αγώνα κατά των τρομοκρατών στη Συρία"

αναφέρει ο Konashenkov και συνεχίζει:

«Ωστόσο, ακόμη και σημάδια απειλών για στρατιωτικούς και υπηκόους μας θα πρέπει να αποκλειστούν από τη συζήτηση. Δε θα υπάρξει διαπραγμάτευση για θέματα της διασφάλισης της ασφάλειας των Ρώσων υπηκόων όπου κι αν βρίσκονται. Αυτή είναι η κύρια και πρωταρχική προτεραιότητα μας»

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία και ρωσικούς στόχους

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kirby, δήλωσε πως μία από τις συνέπειες του πολέμου στη Συρία θα μπορούσε να είναι εξτρεμιστές επιθέσεις εναντίον των ρωσικών συμφερόντων, ίσως ακόμη και σε πόλεις της Ρωσίας.

Ο Konashenkov απήντησε:

«Ο John Kirby, είμαι βέβαιος, γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες της δήλωσής του. Τα λόγια του είναι η πιο ειλικρινής εξομολόγηση από την πλευρά των ΗΠΑ μέχρι στιγμής πως  η όλη δήθεν αντιπολίτευση ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ διεθνής συμμαχία της τρομοκρατίας».

Αυτό που κάνει τη δήλωση του Kirby ιδιαίτερα συγκλονιστική είναι ότι η κλίμακα της άμεσης επιρροής των ΗΠΑ στη δραστηριότητα των τρομοκρατών είναι παγκόσμια. Φτάνει μέχρι τη Ρωσία. «Η μάσκα αρχίζει και ξεκολλάει,ξεκολλήσει, έτσι δεν είναι, κύριοι;» ρώτησε ρητορικά ο Konashenkov.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail