Σε αναμμένα κάρβουνα ο Κέρι απειλεί θεούς και δαιμόνες - Από κοντά και ο κορεάτης κολαούζος

Στρατής Μαζίδης

Σε αναμμένα κάρβουν κάθεται ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι τόσο μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις που δημοσιεύθηκαν πρώτα στη Freepen.gr ότι οι ΗΠΑ εξοπλίζουν πλαγίως την al Nusra όσο και γιατί ο κλοιός στο Χαλέπι σφίγγει επικίνδυνα ενώ Δαμασκός-Μόσχα δεν ξαναπατούν την μπανανόφλουδα της εκεχειρίας.

Ο Κέρι αφού τα άκουσε από το Λαβρόφ στην τηλεφωνική τους συνομιλία κατηγόρησετη Ρωσία για τη χρήση εμπρηστικών βομβών και απείλησε τη διακοπή όλων των γραμμών επικοινωνίας με τη Μόσχα για το Συριακό, αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι.

Την ίδια στιγμή, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν στο γνώριμο διακοσμητικό του ρόλο χαρακτήρισε το Χαλέπι ως χειρότερο κι από ένα σφαγείο σχολιάζοντας πως όποιος χρησιμοποιεί τα πλέον καταστροφικά όπλα στη Συρία διαπράττει εγκλήματα πολέμου.

Ίσως ο κ. Μουν θα πρέπει να μας απαντήσει αν το Χαλέπι μετετράπη τώρα σε σφαγείο ή αν ολόκληρη η Συρία μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιο όταν αποκεφαλισμοί και ακρωτηριασμοί βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των κατεχομένων τμημάτων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail