Άδειασε μεγαλοπρεπώς και με πολυτελή τόμο το Φίλη ο Ιερώνυμος: η Αλήθεια υπερισχύει έναντι των ανιστόρητων, συμπλεγματικών απόψεων

Freepen.gr - Με έναν ευρηματικό τρόπο απήντησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις ατεκμηρίωτες ιστορικές απόψεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη (ο οποίος αρνείται επίσης την Ποντιακή Γενοκτονία) σχετικά με το ρόλο της Εκκλησίας στην Κατοχή και τη Χούντα.

Ο κ. Ιερώνυμος απέστειλε αιχμηρή επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για "ανιστόρητες συμπλεγματικές και προσβλητικές απόψεις για την κοινωνία που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται".

Μαζί με την επιστολή, έστειλε κι έναν τόμο που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, με τίτλο "Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή" όπου γίνεται αναφορά στη δράση της Εκκλησίας.

Ακολουθεί η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου:

"Σας αποστέλλω τον τόμο που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος το 2001 με τίτλο Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή.

Ο τόμος περιέχει συγκλονιστικά ιστορικά στοιχεία για την Αντίσταση της Εκκλησίας μας την περίοδο της Κατοχής της πατρίδας μας και την προσφορά Αυτής προς το Έθνος και τον Λαό μας. Αφιερώνεται δε στην μνήμη των εθνομαρτύρων Κληρικών που έδωσαν το αίμα τους για την Ιερή Πίστη και τα ιδανικά των Ελλήνων και την Ελλάδα μας.

Μέσα στα χρόνια ο Λόγος της Αλήθειας υπερισχύει πάντα στη συλλογική μνήμη αλλά και στη χάραξη της πορείας του Έθνους μας έναντι των ανιστόρητων, συμπλεγματικών και προσβλητικών εν τέλει για την ίδια την κοινωνία μας απόψεων που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται.

Παρακαλώ ιδιαιτέρως Κύριε Πρόεδρε όπως ενημερώσετε το Σώμα, για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα Αξιότιμα Μέλη του Κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν". 

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...