Παραδοχή Μουζάλα ότι το 75% όσων έρχονται είναι παράνομοι μετανάστες

Freepen.gr - Το πρόβλημα πλέον έχει καταστεί τόσο εμφανές ώστε ακόμη και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε ομιλία του στη Βουλή ύστερα από σχετική επερώτηση της ΝΔ να παραδεχθεί πως η μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων που έρχονται στην Ελλάδα είναι παράνομοι μετανάστες.

«Ενώ είχαμε στην αρχή 80% προσφυγικό τώρα είναι 70-75% μεταναστευτικό. Αυτό δοκιμάζει τους νησιώτες και τους νοικοκυραίους πρόσφυγες» ενώ όσον αφορά τη μετακίνηση των προσφύγων από νησιά αναφέρει πως:

«Μια εύκολη λύση θα ήταν να φύγουν από τα νησιά, να πέσει η συμφωνία. Αν τους πάρουμε πέφτει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας».

Ωστόσο όσον αφορά την αποσυμφόρηση των ακριτικών νησιών δήλωσε ότι «προτείνουμε και προσπαθούμε την αποσυμφόρηση των νησιών παίρνοντας αυτούς που κρίνεται ότι απαγορεύεται να επιστραφούν στην Τουρκία. Ξεκινήσαμε εδώ και 20 ημέρες αλλά η μετακίνηση δεν μπορεί να γίνει μαζικά γιατί δημιουργεί άλλα προβλήματα. Θα γίνει σιγά σιγά. Θα μεταφέρουμε επίσης τα ασυνόδευτα ανήλικα».

Τέλος αναφέρε ότι στόχος είναι ο διπλασιασμός της δύναμης στη νησιά εντός Οκτωβρίου και να ζητήσει 400 ανθρώπους επιπλέον από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το άσυλο ώστε να αυξηθούν στις 150 οι επιστροφές ανά εβδομάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail