Σκληρή δήλωση Καμμένου για Ερντογάν: Στα παράλια ακούς τις φωνές των Ιώνων που σφάξατε

Freepen.gr - Πολύ σκληρή δήλωση έκανε νωρίτερα ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή του με τους μουχτάρηδες.

Συγκεκριμένα, ο ΥΕΘΑ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας Χόρχε Ντομέκ δήλωσε:

«Αντιλαμβάνεται πλέον όλος ο κόσμος, ότι η προσπάθεια που κάνει ο κ. Ερντογάν είναι να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα θεοκρατικό κράτος, αμφισβητώντας οποιαδήποτε αλλαγή έκανε ο Κεμάλ Ατατούρκ, λόγω του εσωτερικού του μετώπου. 

Θα τον καλούσα, όμως, να προσέξει ιδιαίτερα όταν ακούει φωνές από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα ελληνικά νησιά, γιατί αυτές οι φωνές ήταν ελληνικές, ήταν φωνές Ιώνων, ήταν οι φωνές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που προϋπήρχαν εκείνων που σφαγίασαν τον Ελληνισμό. 

Τέτοιου είδους αναφορές δεν βοηθούν στη συμβίωση των δύο λαών και η προσπάθεια αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους. Θα του σύστηνα να μην τους ακολουθήσει».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail