Παραδοχή Τσίπρα: Εγώ έδωσα εντολή για το «plan X» του Βαρουφάκη - Τρόμαξα όταν το διάβασα!

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ευθέως ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή στον Γιάνη Βαρουφάκη να ετοιμάσει μια μελέτη για τις επιπτώσεις της εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Οπως είπε στον Σκάι και στον Αλέξη Παπαχελά «προφανώς και είχα ζητήσει από τον τότε υπουργό Οικονομικών να μου πει τι θα συνέβαινε αν η χώρα βρισκόταν εκτός Ευρωζώνης».

Μάλιστα, επεσήμανε «ένας από τους λόγους που συνέτειναν στο να κάνω ότι είναι δυνατόν για να μην βρεθούμε εκτός, είναι κι αυτά που διάβασα στην μελέτη του», δείχνοντας ότι... τρόμαξε με όσα άκουσε και διάβασε.

Πρόσθεσε ότι δεν ήταν ο μόνος λόγος, που είπε να γίνει το παν για να μείνει η χώρα στο ευρώ, καθώς έπαιξε ρόλο και η δική του επιλογή, το όραμά του για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Οπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές για τα στρώματα που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τους φτωχούς, τους μεροκαματιάρηδες, τους μικρομεσαίους και όχι γι' αυτούς που έβγαζαν τα χρήματά τους από τη χώρα στο εξωτερικό.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι η μελέτη αυτή ήταν θεωρητική και δεν θα μπορούσε να έχει πρακτικό αντίκρισμα.

Οταν ρωτήθηκε για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως «δεν υπήρξε καμία συζήτηση εμπλοκής του στρατού σε περίπτωση "Plan B"». Οπως είπε έγινε μια συζήτηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η οποία αφορούσε περίοδο παρατεταμένης κρίσης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail