Ποιος έφερε τα capital controls στην Ελλάδα

Τα capital controls λίγο καιρό πριν έκλεισαν ένα χρόνο στην Ελλάδα «γονατίζοντας» την αγορά, με τις ευθύνες για την έλευση τους να γίνεται «μπαλάκι».

Μετά την δήλωση του Πρωθυπουργού πως ο ο Γιάννης Στουρνάρας του είχε εισηγηθεί από τον Φεβρουάριο του 2015 να πουν φραγμοί στην κίνηση κεφαλαίων ήρθε άμεσα η διάψευση από πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι πηγές που πρόσκεινται στη ΤτΕ εξηγούσαν ότι τον Φεβρουάριο του 2015, στην κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, ο Γιάννης Στουρνάρας έστειλε μια επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα. Στην επιστολή αυτή, ο κ. Στουρνάρας επεσήμαινε στον Πρωθυπουργό ότι αν οι διαπραγματεύσεις παραταθούν, καθυστερήσουν και δεν τελεσφορήσουν, μία από τις επιπτώσεις αυτής της αβεβαιότητας θα είναι και τα capital controls.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γιάννης Στουρνάρας, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να μπουν τα capital controls την επομένη της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, μέσω διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα, ήτοι στις 29 Ιουνίου του 2015.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail