ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Τι συμβαίνει με τους 8 τούρκους και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΟΙ 8 ΤΟΥΡΚΟΙ --->

Του Γιώργου Αδάλη

Όσο βρισκόμουν εκτός Θεσσαλονίκης, δέχτηκα αρκετά μηνύματα σχετικά με τη νομική κατάσταση που διέπει το αίτημα των 8 Τούρκων που ήρθαν με το στρατιωτικό ελικόπτερο από την Τουρκία αμέσως μετά το γιαλαντζί πραξικόπημα του Ερντογάν! Δεν είμαι νομικός αλλά η ενασχόλησή μου με τους AegeanTimes επί 15 χρόνια μου επιτρέπει να έχω άποψη! Δυστυχώς η άποψη αυτή ΠΑΛΙ διαφέρει από αυτές που ακούγονται στην Τηλεόραση! Ξεκαθαρίζω λοιπόν!

Οι 8 Τούρκοι κατηγορούνται στην πατρίδα τους την Τουρκία, ότι με το ελικόπτερο αυτό άνοιξαν πυρ κατά πολιτών!

Πρόκειται για μια κακουργηματικού χαρακτήρα υπόθεση, που διαφοροποιεί τους 8 αυτούς τούρκους από τα εκατομμύρια που έρχονται εδώ με τις βάρκες!

Τι εννοώ;

Ο ημίτρελος Ερντογάν τους κατηγορεί για συγκεκριμένα εγκλήματα και με δεδομένο ότι είναι στρατιωτικοί, δεν εμπίπτουν κατά τη γνώμη μου στους αιτούντες πολιτικό άσυλο! Ετσι όπως το έστησε λοιπόν ο Ερντογάν, δεν νομίζω ότι κάποιο Ελληνικό δικαστήριο θα δεχτεί την αίτησή τους για πολιτικό άσυλο γιατί στην Τουρκία δε διώκονται για τις ιδέες τους αλλά για πολύ συγκεκριμένες πράξεις του ποινικού κώδικα και του στρατιωτικού κώδικα!

Χωρίς και πάλι σας λέω να είμαι νομικός, αισθάνομαι ότι πάρα πολύ δύσκολα θα βρεθεί δικαστής εδώ στην Ελλάδα που θα τους χορηγήσει πολιτικό άσυλο πολύ απλά γιατί δεν μπορούν οι 8 να το στοιχειοθετήσουν νομικά.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ τώρα:

Ισχύει για τους 8 αυτούς η επικουρική προστασία! Τι είναι αυτό θα ρωτήσετε και δικαίως!

Είναι μια διεθνής προστασία για άτομα που ζητούν άσυλο, αλλά δεν χαρακτηρίζονται ως πρόσφυγες. Στο ευρωπαϊκό δίκαιο, η Οδηγία 2004/83/ΕΚ ορίζει τις ελάχιστες απαιτήσεις για το δικαίωμα στην επικουρική προστασία. Στην Οδηγία αργότερα προστέθηκε η Οδηγία 2011/95/ΕΕ, η οποία αναφέρει ενιαία σχετικά με τα πρόσωπα που δικαιούνται επικουρική προστασία και για το περιεχόμενο της παρεχόμενης προστασίας.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα πρόσωπο που είναι επιλέξιμο για το καθεστώς της επικουρικής προστασίας, σημαίνει υπήκοος τρίτης χώρας ή ανιθαγενής ο οποίος θα αντιμετωπίσει πραγματικό κίνδυνο να υποστεί σοβαρή βλάβη εάν αυτός επιστρέψει στη χώρα καταγωγής του. Η σοβαρή βλάβη ορίζεται ως ο κίνδυνος για: «(α) θανατική ποινή ή εκτέλεση, ή (β) βασανιστήρια ή απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία του αιτούντος στη χώρα καταγωγής του, ή (γ) σοβαρή και προσωπική απειλή κατά της ζωής πολίτη ή προσώπου από λόγους αδιάκριτης βίας σε καταστάσεις διεθνούς ή εσωτερικής ένοπλης σύρραξης.»

Σύμφωνα λοιπόν με όλα αυτά που ισχύουν οι 8 Τούρκοι μπορούν εφ όσον δεν τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, να αιτηθούν την ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη:

Aκόμη κι αν χάσουν το δικαστήριο (που είναι το πιο πιθανό όπως σας είπα) μπορούν αμέσως να υποβάλουν αίτημα με την ρήτρα της Επικουρικής Προστασίας. Το ίδιο άλλωστε συνέβη με 175 άλλες περιπτώσεις στην Ελλάδα την χρονιά που πέρασε και η διαδικασία αυτή είναι πολύ γνώριμη στις Ελληνικές Αρχές!

Πιστεύω ότι οι 8 τούρκοι θα ισχυριστούν νομικά ότι αν τους απελάσουμε στην Τουρκία, εκεί θα υποστούν βασανιστήρια, βιασμούς και πιθανόν να αντιμετωπίσουν ακόμη και θανατική ποινή!

Αλλωστε υπάρχουν εικόνες και βίντεο στο διεθνή Τύπο που το αποδυκνεύουν αυτό καθώς και δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν!!!

Στην Ε.Ε. σε περιπτώσεις όπου ακόμη και ο πιο στυγνός εγκληματίας, που έχει διαπράξει τα ειδεχθέστερα εγκλήματα, όταν πρόκειται να απελαθεί σε μια χώρα όπου ισχύει η θανατική ποινή, τα δικαστήρια αποδέχονται την Επικουρική Προστασία, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΕΛΑΥΝΟΥΝ. Αντίθετα, τίθεται υπό κράτηση και προστασία!!!

Συνεπώς, αν αυτοί οι 8, χάσουν το αίτημα πολιτικού ασύλου και αιτηθούν Επικουρική, τότε κατά πάσα πιθανότητα ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και θα αποτελέσουν σημείο έναρξης σοβαρών προστριβών με την Τουρκία.

Από την άλλη, αν η χώρα μας τους απελάσει ή τους παραδώσει στον Ερντογάν, θα βρεθεί αντιμέτωπη σε Διεθνή δικαστήρια με τους συγγενείς των 8 Τούρκων και θα καταδικαστεί!

Γι αυτό σας έγραψα από την αρχή και είπα και στην τηλεόραση ότι οι Τσίπρας - Καμμένος έμπλεξαν για τα καλά σε άχαρτογράφητα νερά!

Και γι αυτό επιμένω ότι όλα αυτά τα σχεδίασε ο ίδιος ο Ερντογάν!

Με τους 8 αυτούς, δημιουργεί εναν ασφυκτικό κλοιό στην Κυβέρνηση Τσίπρα και την απειλεί ανοιχτά ότι με τους 3 μουσουλμάνους βουλευτές μπορεί να την ρίξει ανά πάσα στιγμή!

Πράγμα που σας το είχα γράψει σε άρθρο μου με τίτλο "Eρντογάν: O μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα με 3 τηλεφωνήματα"!

ΥΓ

Αλέξη, ελπίζω τώρα να αρχίζεις να καταλαβαίνεις γιατί την προηγούμενη εβδομάδα σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή του "Voice Of America" (VoA) σου μίλησα στα τούρκικα! Με Καρανίκες και λουλούδες, που πας αγόρι μου; Για που το'βαλες;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail