Δυσφημιστικό ξένο δημοσίευμα για το Λιμενικό Σώμα: Η Τουρκία δωροδόκησε Ελληνα αξιωματούχο με $ 750.000 κι απελευθέρωσε το φορτίο του Haddad-1 για τους τζιχαντιστές

Στρατής Μαζίδης

Το φορτηγό πλοίο Haddad-1 είχε κρατηθεί από τις ελληνικές λιμενικές αρχές νοτίως της Κρήτης τον περασμένο Σεπτέμβριο καθώς βρέθηκε να μεταφέρει 500.000 σφαίρες και 5.000 τυφέκια ενώ έπλεε προς τη της Λιβύη και λιμάνι που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Το θέμα επανέρχεται όμως στην επιφάνεια μέσω ενός περίεργου δημοσιεύματος της αραβικής ιστοσελίδας Almasdar News η οποία φιλοξενεί άρθρο του Zen Adra με τίτλο: Διαρροή: Η τουρκία δωροδόκησε για να απελευθερώσει το φορτωμένο όπλα πλοίο που κατασχέθηκε στην Ελλάδα.

Το πλοίο όπως αναφέρει το μέσο είχε αρχικά αγοραστεί από ένα σαουδάραβα έμπορο όπλων που έδρευει στη Γαλλία και φορτώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με πηγή, που επικαλείται το αραβικό μέσο η οποία μίλησε με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, η αποστολή επρόκειτο να παραδοθεί στην Τρίπολη του Λιβάνου υπό την επιπτεία του εκεί συνδέσμου Khalid al-Dhaher, και τελικά να παραδοθεί στην al-Nusra Front στη Συρία με τη συνδρομή των τουρκικών μυστικών.

Ο Abdullah al-Chahal, ο πνευματικός ηγέτης των σαλαφιστών στο Λίβανο, φέρεται να έχει μεσολαβήσει στην όλη επιχείρηση.

Και εδώ το δημοσιεύμα αγγίζει πλέον ευαίσθητες χορδές όσον αφορά τη χώρα μας και θα πρέπει να υπάρξει κάποια απάντηση:

The shipment was finally released after Turkey allegedly paid $750,000 to an influential Greek official. The Greek authorities then declared that it has investigated the shipment and found out loads of cartridges used for fishing.
Μετάφραση: Η αποστολή τελικά απελευθερώθηκε αφού η Τουρκία φέρεται ότι κατέβαλε $ 750.000 σε έναν έλληνα αξιωματούχο. Οι ελληνικές αρχές, στη συνέχεια, δήλωσαν ότι ερεύνησαν την αποστολή και ανακάλυψαν φορτία δοχείων που χρησιμοποιούνται για την αλιεία. 

Το Almasdar είναι ένα δίκτυο με μια υπολογίσιμη απήχηση και ήδη το σχετικό δημοσίευμα τυγχάνει ευρείας απήχησης τόσο στο Facebook όσο ιδίως στο Twitter.

Το Λιμενικό Σώμα δεν μπορεί να αφήσει αυτές τις κατηγορίες να αιωρούνται και να διαδίνονται. Πρέπει να υπάρξει εμπεριστατωμένη απάντηση με αποδεικτικά στοιχεία ως προς την τύχη του φορτίου του Haddad-1. Η χώρα δυσφημείται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail