ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Οι εφοριακοί φοβούνται ποινές και δεν κάνουν καμία ρύθμιση! Απορρίπτουν χωρίς εξέταση αιτήματα και προσφυγές

Στα συρτάρια μένουν οι αιτήσεις των φορολογουμένων που αμφισβητούν τις εκθέσεις των ελεγκτών της φορολογικής διοίκησης, καθώς οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών του Υπουργείου Οικονομικών φοβούνται να τις εξετάσουν!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μάρτιο έγινε δεκτή στη Θεσσαλονίκη μόλις μία προσφυγή από τις 350 που είχαν υποβληθεί, ενώ συνήθως δεν γίνεται δεκτή καμία! Στην Αθήνα, το πρώτο τρίμηνο του 2016 υποβλήθηκαν 403 αιτήσεις, εγκρίθηκαν 5, απορρίφθηκαν 27 και 371 δεν έχουν καν εξεταστεί!

Και μόνο αυτά τα νούμερα δείχνουν ότι δεν υπάρχει σταθερός τρόπος και διαδικασίες για να κρίνονται οι αιτήσεις αναστολής.

Αυτό προκύπτει από πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, εισαγγελείς, αλλά και νομικούς που μίλησαν στη «Καθημερινή». Η Διεύθυνση που είχε δημιουργηθεί για να αποφεύγεται ο κορεσμός των διοικητικών δικαστηρίων από υποθέσεις που θα μπορούσαν να επιλυθούν εξωδικαστικά, φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο της.

Έτσι, οι δανειστές που είχαν την ιδέα της δημιουργίας της -υπάρχει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα- να έχουν ζητήσει εξηγήσεις δύο φορές μέσα στο 2015 από κυβερνητικούς παράγοντες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail