Πούτιν: Μπράβο Μπασάρ! - Ασαντ: Βλαδίμηρε η βοήθειά σου ήταν καθοριστική!

Στρατής Μαζίδης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν συνεχάρη το σύριο ομόλογό του, Μπασάρ αλ Ασαντ για τη νίκη του συριακού στρατού στη μάχη για την απελευθέρωση της Παλμύρα η οποία διήρκεσε 19 ημέρες.

Από την πλευρά του ο Ασαντ ευχαρίστησε το ρώσο πρόεδρο επισημαίνοντας πως χωρίς τη ρωσική βοήθεια δε θα ήταν δυνατή η απελευθέρωση της πόλης.

Την ίδια στιγμή, Συρία, Ρωσία και UNESCO, όπως ανακοίνωσε ο Πούτιν, θα ετοιμάσουν ένα σχέδιο για την αποκατάσταση των αρχαιοτήτων στην Παλμύρα.

Επίσης επισκέφθηκε σήμερα στη Δαμασκό το σύριο πρόεδρο εκτενής γαλλική αντιπροσωπεία απαρτιζόμενη από βουλευτές, ερευνητές, διανοούμενους και δημοσιογράφους. Ο Ασαντ τόνισε ότι ο συριακός στρατός απέδειξε με τη νίκη στην Παλμύρα, πως μόνο αυτός και οι συμμαχικές του δυνάμεις είναι ικανοί να νικήσουν τους τρομοκράτες σε αντίθεση με το διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. Ο Ασαντ κάλεσε μάλιστα την αντιπροσωπεία να επισκεφθεί όλα τα αστικά κέντρα και να διαπιστώσει από μόνη της τις άδικες προπαγάνδες της Δύσης. Από την πλευρά τους οι γάλλοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο συριακό λαό δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της πολύπαθης χώρας.

Την αποτελεσματικότητα του συριακού στρατού και των συμμαχικών του δυνάμεων τόνισε και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας κατά το μήνυμά του για την απελευθέρωση της Παλμύρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail