Η Ε.Ε. ετοιμάζεται να στείλει στρατό στα σύνορα με τα Σκόπια και να μας μετατρέψει σε ισλαμική αποθήκη

Στην αποκάλυψη πως κράτη μέλη της ΕΕ εξετάζουν την πιθανότητα να στείλουν εκτός από περισσότερους συνοριοφύλακες, μέχρι και στρατό στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίας προχώρησαν οι Financial Times. 

Ο αρθρογράφος, Duncan Robinson, σημειώνει ότι ο απώτερος σκοπός είναι η ανάσχεση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Το σχέδιο αυτό έχει αρκετούς υποστηρικτές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο καθώς ήδη για το 2016 περισσότεροι από 67.000 άνθρωποι μπήκαν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας ενώ δε διαφαίνονται σημάδια μείωσης των ροών.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, αξιωματούχοι κρατών που εμπλέκονται στις συζητήσεις -στις οποίες περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Τουρκία και αριθμός κρατών της πρώην Γιουγκοσλαβίας- σημειώνουν το ενδεχόμενο κράτη-μέλη να στείλουν στρατό στην πλευρά των Σκοπίων ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τα σύνορα ή ακόμη και να τα κλείσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail