ΟΧΙ στους τυμβωρύχους – τοκογλύφους – δουλεμπόρους του Πολιτισμού μας


Το πρώτο πράγμα που έβαζε ο διαχρονικός Ἐλγιν ή ξένος κατακτητής βλ. Γερμανός στο μάτι ήταν η ΑΚΡΟΠΟΛΗ, η πολιτισμική επικεφαλίδα της Κλασσικής Ελλάδος.

Μετά την γερμανική κατοχή ακολούθησε ο εμφύλιος σπαραγμός αρχής γενομένης από το ιστορικό κέντρο των Αθηνών τον Δεκέμβριο του 1944.

¨Ο όρος Δεκεμβριανά αναφέρεται σε μία σειρά ένοπλων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα το Δεκέμβριο 1944 – Ιανουάριο 1945, ανάμεσα στις δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τις Βρετανικές και Κυβερνητικές δυνάμεις που ανήκαν σε ένα πολιτικό φάσμα, από την σοσιαλδημοκρατία (όπως ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ηγέτης του «Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος») έως τα τάγματα ασφαλείας. Η έναρξή τους, στις 3 Δεκεμβρίου του 1944, σηματοδοτείται από τους πυροβολισμούς των Κυβερνητικών και Αγγλικών δυνάμεων μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη ενάντια στη διαδήλωση του ΕΑΜ, που είχε οργανωθεί ως απάντηση στο τελεσίγραφο της κυβερνησης εθνικής ενότητας (1-12-1944) για τον αφοπλισμό όλων των αντάρτικων ομάδων, με αποτέλεσμα το θάνατο 33 διαδηλωτών και τον τραυματισμό άλλων 148. Παράλληλα ο στρατηγός Σκόμπυ προέβη σε διάγγελμα, ενώ άμεσες προσπάθειες για πολιτική λύση απαγορεύτηκαν από τον Τσώρτσιλ. Οι μάχες κράτησαν 33 μέρες και τερματίστηκαν στις 5-6 Ιανουαρίου 1945. Επισημαίνεται ότι τα Δεκεμβριανά, όπως καταγράφηκαν στη συλλογική μνήμη οι μάχες του Δεκεμβρίου 1944, ήταν η μοναδική περίπτωση κατά την οποία σημειώθηκαν πολεμικές συγκρούσεις τέτοιας έκτασης στην ελληνική πρωτεύουσααπό δημιουργίας του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους (1830)¨ https://el.wikipedia.org/

Οι παρακάτω παρατιθέμενες φωτογραφίες μας μεταφέρουν στο παρελθόν αλλά και στο εφιαλτικό μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς μη γένοιτο.

Ο λαός που αγνοεί την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Στο χέρι μας είναι να μην ανοίξουμε έστω και την τελευταία στιγμή την κερκόπορτα του κοινωνικού σπαραγμού.
Η ομοψυχία δεν είναι μόνο μια απλή λέξη, είναι πολλά πράγματα μαζί στην Ελλάδα του φιλότιμου και της λεβεντιάς.
Πρέπει σαν μια πνευματική γροθιά να σηκώσουμε από καταγής την πεσμένη αξιοπρέπεια μας και να βροντοφωνάξουμε
¨έξω από την ζωή μας τυμβωρύχοι , τοκογλύφοι , δουλέμποροι και σωματέμποροι των Εθνών¨

¨ από την ΑΚΡΟΠΟΛΗ θα έρχεστε μόνο ταπεινά να παίρνετε ΦΩΣ¨

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail