ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΗΡΩΔΗΔΕΣ οι τούρκοι - Δολοφόνησαν τριών μηνών βρέφος ανήμερα τα Χριστούγεννα!

η μικρή Μεράλ
Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος

Ο Ανδρέας Κυριακού ήταν μόλις έξι μηνών τον Αύγουστο του 1974 όταν εκτελέστηκε μαζί με τη μητέρα του, τις δυο θείες και τη γιαγιά του από τους Τούρκους εισβολείς. Τα οστά τους βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο φέτος. Δίπλα στον Ανδρέα ήταν θαμμένη η πιπίλα του. 

Η Miray Ince, κούρδισσα τριών μήνων, ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2015 δολοφονήκε όταν σφαίρες χωρίς στόχευση που ρίχτηκαν από την τουρκική αστυνόμια έπεσαν στο σπίτι των παππούδων της μικρής.

Η Miray σκοτώθηκε ενώ οι παππούδες της πυροβολήθηκαν επίσης από την αστυνομία όταν προσπάθησαν να πάνε τη μικρή σ' ενα ασθενοφόρο έξω από τη γειτονιά κουνώντας λευκές σημαίες.

Οι άνθρωποι γύρω κατάφεραν τελικά να μεταφέρουν τους παππούδες και το μωρό στο κοντινότερο ασθενοφόρο και μετά στο κρατικό νοσοκομείο της πόλης Cizre. O παππούς της Miray κατέληξε και αυτός.

Ο Ανδρέας Κυριακού δολοφονήθηκε γιατί οι Τούρκοι επιβραβεύθηκαν για την γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων και το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Πόλης. Έμαθαν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς συνέπειες. 

Η Miray δολοφονήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων γιατί δε λογοδοτησε κανείς για την τουρκική εισβολή στην Κύπρου που οδήγησε στο να γίνει ο Ανδρέας Κυριακού ο μικρότερος αγνοούμενος και δυστυχώς ο μικρότερος δολοφονημένος. 

Ο μικρότερος δολοφονημένος που είχε προλάβει να γεννηθεί το ίδιο και η Miray γιατί οι Τούρκοι σκότωσαν εγκύους και αγέννητα στην Κύπρο και στο Κουρδιστάν. 

Ως πότε ζωές γηγενών θα τελειώνουν πριν αρχίσουν εξαιτίας των Τούρκων; 

Από το μικρότερο δολοφονήμενο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο στη μικρότερη δολοφονένη από τους Τούρκους στο κατεχόμενο Κουρδιστάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail